Με το σύνθημα «Go Greener, Feel Better», o Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου – Alfa Fruits με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με την ΑθηΝΕΑ, διοργάνωσαν στο εστιατόριο «Βασίλαινας» εκδήλωση ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με στόχο την προτροπή κατανάλωσης περισσότερων φρούτων και λαχανικών, συγκεκριμένα, την αναγκαιότητα ένταξης των ακτινιδίων και σπαραγγιών στη διατροφή του Έλληνα καταναλωτή.

Ειδικότερα, στην εκδήλωση δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πλούσια διατροφική αξία των ακτινιδίων και των σπαραγγιών η οποία δυστυχώς παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως είχε τονισθεί και σε παλαιότερο τεύχος του FOODReporter, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής κάλυψης της Eco Living Scandinavia & the Nordic Organic Food Fair 2023. Αναφορικά, το 56% της παραγωγής του πράσινου ακτινίδιου το 2020 πήγε στις εξαγωγές, ενώ σε ό,τι αφορά τα σπαράγγια, το 87% της ελληνικής παραγωγής του 2021 καταναλώθηκε στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου παρήγαγε 8 εκατ. κιλά ακτινίδια και 700.000 κιλά σπαράγγια για τη χρονιά 2023-2024.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία αφύπνισης όσον αφορά στο πόσο ωφέλιμα είναι τα δύο προϊόντα, αλλά και με ποιους τρόπους μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να τα εντάξει στην καθημερινή του διατροφή.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter