Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στη σειρά premium κοτόπουλου «Άρωμα Κρήτης» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης», Αντώνης Μανωλιτσάκης, μιλώντας στο FOODReporter. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουμε μια ανοδική τάση πωλήσεων στην Αθήνα, στη φετινή σεζόν που διανύουμε, από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τώρα, υπάρχει μια αύξηση πάνω από 30-40% στην Αθήνα, δηλαδή το προϊόν έχει μπει μέσα στη συνείδηση του καταναλωτή, το παίρνει, είναι αναγνωρίσιμο. Στεκόμαστε δίπλα σε μεγάλες μπράντες επάξια, και μπορώ να πω ότι τους έχουμε πάρει και μερίδιο».

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η αναγνωρισιμότητα της σειράς «Άρωμα Κρήτης», δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά της, επιτυγχάνεται παρά την πίεση που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, και παρότι πρόκειται για premium προϊόντα σε μία κατηγορία που στη συνείδηση του καταναλωτή είναι συνδυασμένη με το «φτηνό» κρέας. «Από τη στιγμή που βλέπουμε εμείς να υπάρχει κατανάλωση με αυξητικές τάσεις, πάει να πει ότι κι εμείς κάνουμε κάτι καλό. Οπότε, αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την ποιότητα μας και στον πελάτη που μας έχει αξιολογήσει και μας έχει βάλει στο ψυγείο του θέλουμε να μείνουμε εκεί στην ποιότητα και να μην τον δυσαρεστήσουμε. Το να κάνουμε την παραγωγή που είναι π.χ. 10 και να την κάνουμε 1.000, αυτό δε γίνεται, γιατί μετά χάνεις την ποιότητά σου», σημείωσε ο κ. Μανωλιτσάκης. Η αναγνώριση έρχεται και από τους ενδιάμεσους ανάμεσα στην εταιρεία και τους καταναλωτές, δηλαδή τους κρεοπώλες. «Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ο κρεοπώλης το θέλει, γιατί έχει αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά του. Τα αρωματικά βότανα που βάζουμε μέσα δεν δίνουν άρωμα, αλλά του αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα το κρέας να μην ταγγίζει και να έχει περισσότερο χρόνο ζωής και να είναι φρέσκο», υπογράμμισε.

Η δικαίωση της ακαδημαϊκής καινοτομίας
Ο Αντώνης Μανωλιτσάκης δηλώνει δικαιωμένος για την ιδέα του να συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη σειρά «Άρωμα Κρήτης», έχοντας τη «σφραγίδα» ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος που επιβεβαιώνει τα θρεπτικά του χαρακτηριστικά. «Δικαιώνομαι, γιατί όλη αυτή η ιδέα δεν ήρθε από το πανεπιστήμιο, ήρθε από μένα, ήταν μια ιδέα δική μου, γιατί ήθελα να ξεχωρίσω. Έλεγα μέσα μου ότι πρέπει να βάλω ένα τοπικό προϊόν της Κρήτης μέσα στη διατροφή των ζώων, και σκέφτηκα ότι ήθελα να βάλω το χαρούπι, ελαιόλαδο, 4-5 βότανα που δεν υπάρχουν αλλού, αλλά δεν ήθελα να δώσω άρωμα, ήθελα να δώσω αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μόνο που βάλαμε και δεν είναι κρητικό είναι ο λιναρόσπορος, που δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα, αλλά λειτουργεί ευεργετικά στα ω-3. Κάναμε δοκιμές, βγάλαμε αυτό το προϊόν και στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός, έλεγε ότι δεν είναι ελευθέρας βοσκής, ότι είναι ακριβό… Αλλά αυτήν τη στιγμή έχει φανατικούς οπαδούς», επεσήμανε.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter