Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο το φιλόδοξο επενδυτικό και αναπτυξιακό σχέδιο της Agro Phoenix, με έδρα τη Νάουσα, για μια επένδυση, ο τριετής κύκλος της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πρόκειται για την παραγωγή και το λανσάρισμα στην αγορά των προϊόντων της σειράς Frootaki. Τα νέα προϊόντα είναι αφενός το ενεργειακό smoothie φρούτων με μήλο, μπανάνα και ροδάκινο και καπάκι πόσιμης συσκευασίας, με 100% φρούτο και αφετέρου το δροσιστικό μπολ φρούτων Diced Peaches Frootaki, με ολόκληρα κομμάτια ροδάκινου σε μπολάκι, συντηρούμενα μέσα σε 100% φυσικό χυμό ροδάκινου. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος κωδικός πωλείται στη λιανική αγορά σε χάρτινη συσκευασία που περιλαμβάνει δύο μπολ.

Η Agro Phoenix ΑΒΕΕ ολοκλήρωσε ένα πλάνο ανάπτυξης τριών ετών, κατά τα οποία έφερε στην Ελλάδα νέα προϊόντα επεξεργασμένου φρούτου, με υψηλή δημοφιλία στο εξωτερικό κι έτσι, η έγκριση του ποσού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ύψους 8.364.163 ευρώ έρχεται για να αναπληρώσει πλέον τη ρευστότητα της εταιρείας.

«Η Agro Phoenix ξεκίνησε μια πολύ συγκεκριμένη επένδυση, για να φέρει νέα προϊόντα στην Ελλάδα. Μιλάμε για προϊόντα χωρίς γλουτένη και χωρίς χημικά, με 100% χυμούς και κομμάτια φρούτων. Η εταιρεία είναι υπερήφανη ειδικά για το ενεργειακό smoothie Frootaki, επειδή είναι το πρώτο προϊόν αυτής της κατηγορίας που έρχεται στην Ελλάδα και είναι πολύ δημοφιλές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία», δήλωσε στο FOODReporter η οικονομική διευθύντρια της Agro Phoenix ΑΒΕΕ, Αναστασία Καμουρτζίδου.

Η επένδυση στα νέα προϊόντα ξεκίνησε με ίδια κεφάλαια και συγκεκριμένο τριετές πλάνο ανάπτυξης
«Η εταιρεία είχε υπόψη της το τριετές αναπτυξιακό και παραγωγικό πλάνο και το προχώρησε με ίδια κεφάλαια. Παράλληλα, κατατέθηκε το σχετικό επενδυτικό σχέδιο και είμαστε στην ευχάριστη θέση πλέον να επιβεβαιώνουμε την έγκρισή του», πρόσθεσε η κυρία Καμουρτζίδου, αφήνοντας περιθώρια για ακόμη περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις σε νέα προϊόντα εκ μέρους της Agro Phoenix.

Πράγματι, το εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αναφέρει μεταξύ άλλων και την παραγωγή μαρμελάδων και ζελέδων, πέρα από πουρέ και πολτούς φρούτων, οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση βρίσκουν εφαρμογή στα ενεργειακά smoothies. Αναφέρεται επίσης και σε επεξεργασία καρπών με κέλυφος, κάτι που ενδεχόμενα παραπέμπει σε προσθήκη κωδικών με ξηρούς καρπούς.
Το ποσό που εγκρίθηκε αναφέρεται στην κτιριακή και μηχανολογική επέκταση μονάδας επεξεργασίας και συσκευασίας φρούτων, με σκοπό την αύξηση δυναμικότητας της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας και αφορά ουσιαστικά σε ολόκληρο το κομμάτι της επένδυσης που έχει ήδη ολοκληρωθεί και επέτρεψε το λανσάρισμα των νέων προϊόντων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter