Η αύξηση των πωλήσεων και η σταθεροποίηση της κερδοφορίας είναι δύο εκ των βασικότερων στόχων που έθεσε η Γουντσίδης ΑΕ για την τρέχουσα χρήση

Η αύξηση των πωλήσεων και η σταθεροποίηση της κερδοφορίας είναι δύο εκ των βασικότερων στόχων που έθεσε η Γουντσίδης ΑΕ για την τρέχουσα χρήση.

Η εταιρεία, που έχει την έδρα της στη Δράμα και διαθέτει συνολικά 10 καταστήματα (το ένα στην Καβάλα), εκτιμά ότι το 2001 θα κλείσει με τζίρο της τάξης των 12 δισ. δραχμών, έναντι 11,2 δισ. το 2000 και με κέρδη 318 εκατ. δραχμών, όσα δηλαδή είχε πετύχει και κατά το προηγούμενο 12μηνο. Από τα επίσημα στοιχεία της Γουντσίδης προκύπτει επίσης ότι η μείωση που σημείωσε στα κέρδη της το 2000 από τα 750 εκατ. το 1999, είχε να κάνει με τις κακές οικονομικές συγκυρίες που επικράτησαν στο ΧΑΑ, οι οποίες πέρυσι δεν της επέτρεψαν να εγγράψει και νέες υπεραξίες. Πάντως, ο τζίρος της στο διάστημα 1999 – 2000 κινήθηκε ανοδικά, αφού από τα 10 δισ. δραχμές αυξήθηκε πέρυσι στα 11,2 δισ.

Και πολυκατάστημα

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρ. Γουντσίδη, φέτος η αλυσίδα δεν έχει σχεδιάσει την ίδρυση νέων εμπορικών μονάδων, όμως τα αναπτυξιακά της πλάνα προβλέπουν για το άμεσο μέλλον τη δημιουργία ενός πολυκαταστήματος, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα στεγαστεί και η νέα κεντρική αποθήκη. Το πολυκατάστημα θα εδρεύει σε οικόπεδο που ήδη αγοράστηκε στην τιμή των 600 εκατ. δραχμών.

Σήμερα η Γουντσίδης διαθέτει κεντρική αποθήκη 2.000 τ.μ., που λειτουργεί και ως cash & carry κατάστημα, από το οποίο εξυπηρετούνται περί τους 150 επαγγελματίες. Όμως, με τη μεταφορά της στις υπόγειες εγκαταστάσεις του σχεδιαζόμενου πολυκαταστήματος η αποθήκη θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο ως cash & carry μονάδα, οπότε θα επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής marketing της αλυσίδας κ. Δ. Κασάπης, αναφερόμενος γενικότερα στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί κατά το 2001, τονίζει πως φέτος επιχειρείται η εσωτερική αναδιοργάνωση της εταιρείας. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και υλοποιείται η εγκατάσταση νέων ταμιακών μηχανών σε όλες τις εμπορικές μονάδες της αλυσίδας. Οι νέες ταμιακές θα επικοινωνούν ηλεκτρονικά με κεντρικό υπολογιστή, ενώ η εν λόγω δαπάνη υπολογίζεται στα 65 εκατ. δραχμές.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η αλυσίδα, η οποία ιδρύθηκε από τον κ. Δ. Γουντσίδη, σημερινό πρόεδρό της, διαθέτει συνολικούς χώρους πώλησης 8.200 τ.μ. και στα καταστήματά της εργάζονται 260 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι πλήρους απασχόλησης.