Αύξηση του βασικού μισθού και συνέχιση του έξτρα επιδόματος που δίνει στους εργαζομένους της, για ολόκληρο το 2023, ανακοίνωσε η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Επιπλέον, ανακοινώθηκε το μέτρο της αύξησης της έκπτωσης που θα δικαιούται πλέον το προσωπικό της εταιρείας για αγορές από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, από 5,5% σε 7% για όλους τους εργαζομένους της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος, η συγκεκριμένη κίνηση αποτιμάται σε 12 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ειδικότερα, η παροχή πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης προς τους εργαζόμενους της με τη μορφή αύξησης μισθού, θα κοστίσει περίπου 1 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αποδοχών θα αφορά ποσοστό 7,5% επί του βασικού μισθού, δηλαδή στα 806 ευρώ, από 750 ευρώ που είναι σήμερα.

Αντίστοιχα, η πρωτοβουλία της παροχής πρόσθετης οικονομικής υποστήριξης, η οποία λαμβάνει τη μορφή έξτρα επιδόματος 50 ευρώ κάθε μήνα και έχει καθιερωθεί εδώ και λίγους μήνες, θα συνεχιστεί για ολόκληρο το 2023 και αποτιμάται σε 8,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το μέτρο της ενίσχυσης της έκπτωσης που λαμβάνει το προσωπικό της εταιρείας για αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε ετήσιο κόστος 2,5 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter