Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθεί πολύ σύντομα το σύστημα PCSO (Process of Collaborative Store Ordering) της ΩΝΙΑ ΝΕΤ, με το οποίο ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ επιχειρεί να εξορθολογίσει τη διαχείριση των αποθεμάτων και των παραγγελιών του. Με το νέο καθεστώς παραγγελιοδοσίας έχουν συμβληθεί ήδη τρεις εταιρείες (P&C, UNILEVER, ΕΛΓΕΚΑ), ενώ η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ βρίσκεται ήδη σε επαφές με περισσότερους από 15 προμηθευτές της, ώστε να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση του PCSO. Οι πωλήσεις του ομίλου τον Ιανουάριο κινήθηκαν ανοδικά κατά 8% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, τον Φεβρουάριο κατά 11,5% και τον Μάρτιο κατά 13%.

Σε πλήρη εφαρμογή θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες το σύστημα PCSO (Process of Collaborative Store Ordering) της ΩΝΙΑ ΝΕΤ, με το οποίο ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ επιχειρεί να εξορθολογίσει τη διαχείριση των αποθεμάτων και των παραγγελιών του. Μετά από πολύμηνες εντατικές προσπάθειες οι δύο εταιρείες είναι πλέον σε θέση να εφαρμόσουν το μεγαλόπνοο σχέδιό τους, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι internet based και αποτελεί μία πρωτοποριακή πρόταση για τον χώρο τόσο του ελληνικού όσο και του ευρωπαϊκού οργανωμένου λιανεμπορίου.

Με το νέο καθεστώς παραγγελιοδοσίας έχουν συμβληθεί ήδη τρεις εταιρείες, οι PROCTER & CAMBLE, UNILEVER, και ΕΛΓΕΚΑ, ενώ η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ βρίσκεται ήδη σε επαφές με περισσότερους από 15 ακόμη προμηθευτές της, ώστε να επεκτείνει περαιτέρω τη χρήση του PCSO.

Το PCSO επιτρέπει στον χρήστη του την παραγγελία προϊόντων απ' ευθείας από την κεντρική αποθήκη της αλυσίδας βάσει των πωλήσεων που πραγματοποιούνται από το σύνολο των καταστημάτων της. Η εφαρμογή του εξασφαλίζει τον ακριβή υπολογισμό των παραγγελιών, που γίνεται με στοιχεία της πραγματικής κατανάλωσης κάθε αγαθού και όχι σύμφωνα με το στοκ των κεντρικών αποθηκών. Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού, ώστε σε τακτά χρονικά διαστήματα (δύο με τρεις ημέρες) ή με συγκεκριμένες παραμέτρους να προτείνει αυτόματα στο τμήμα αγορών της αλυσίδας τις αναγκαίες για τα καταστήματά της παραγγελίες. Τα στοιχεία των παραγγελιών παρουσιάζονται είτε σε συνολικό επίπεδο είτε ανά εμπορική μονάδα. Με το PCSO η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ εκτιμά ότι θα οδηγηθεί σε μείωση του επιπέδου αποθεμάτων κατά 15% με 20% και των ελλείψεων σε αποθήκες και ράφια έως και 80%.

Αύξηση πωλήσεων φέτος

Ο όμιλος καταγράφει και φέτος σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο οι πωλήσεις του κινήθηκαν ανοδικά κατά 8% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, τον Φεβρουάριο κατά 11,5% και τον Μάρτιο κατά 13%, ενώ στόχος για το 2003 είναι το ποσοστό ανόδου να διαμορφωθεί στο 10,5%. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντίστοιχα στοιχεία για τα καταστήματα του ομίλου εκτός των ελληνικών συνόρων. Ειδικότερα, στα Σκόπια στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους ο ρυθμός ανάπτυξης πλησίασε το 10% έναντι του 2002, ενώ στη Σερβία το νεοϊδρυθέν κατάστημα σημειώνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Ήδη κατά τις εορτές των Χριστουγέννων η μονάδα ξεπέρασε τους στόχους πωλήσεων, ενώ ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν και τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο το Super Vero υποστηρίχθηκε διαφημιστικά σε μεγάλο βαθμό.

Τέλος, όσον αφορά στην επέκταση της αλυσίδας, πρόσφατα εγκαινιάστηκε το πρώτο για φέτος νέο κατάστημα στην περιοχή του Πειραιά, σε ένα περίπου μήνα πρόκειται να λειτουργήσει μία ακόμη νέα εμπορική μονάδα, αυτή τη φορά στη Χίο, ενώ μέχρι πριν την εκπνοή του 2003 έχει προγραμματιστεί η ίδρυση άλλων δύο καταστημάτων.