Στο Βελιγράδι έχει στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον του ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος ήδη προωθεί τη λειτουργία του δεύτερου Super Vero στα τέλη του 2004 και τη δημιουργία ενός ακόμη στα μέσα του 2005. Στα Σκόπια, μετά την επιτυχή λειτουργία των πρώτων 7 σούπερ μάρκετ του ομίλου, τα μεγαλόπνοα σχέδιά του για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της γειτονικής χώρας μπλόκαραν στην απροθυμία της σκοπιανής κυβέρνησης να υποστηρίξει ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η υλοποίηση του επεκτατικού πλάνου του ομίλου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στη Σερβία, σε αντίθεση με τα Σκόπια όπου η νέα κυβέρνηση μπλόκαρε μήνες τώρα τις επενδύσεις του ομίλου.

Στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ επιμένει με νέες επενδύσεις το πρόγραμμα των οποίων προβλέπει τη λειτουργία του δεύτερου Super Vero στα τέλη του 2004 και τη δημιουργία ενός ακόμη, του τρίτου κατά σειρά, στα μέσα του 2005.

Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, μετά την ίδρυση του πρώτου ιδιόκτητου καταστήματος στην τοπική αγορά, στις 15 Δεκεμβρίου 2002, η εταιρεία δρομολόγησε αμέσως τις διεργασίες λειτουργίας και δεύτερης μονάδας, επενδύοντας το ποσό των 5,3 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα που θα εδρεύει και πάλι σε προάστιο της πρωτεύουσας θα έχει έκταση περί τα 2.500 τμ και θα διαθέτει στεγασμένες αποθήκες συνολικού εμβαδού 1.300 τμ, υπόγειο πάρκινγκ 2.500 τμ και θέσεις στάθμευσης σε οικόπεδο έκτασης τριών στρεμμάτων.

Το τρίτο κατάστημα του ομίλου στο Βελιγράδι θα είναι επίσης ιδιόκτητο, θα εδρεύσει στο ισόγειο μεγάλου κεντρικού κτιρίου της πόλης, θα καταλαμβάνει έκταση 3.500 τμ, ανάλογους χώρους υπόγειου πάρκινγκ, 1.000 τμ υπόγειας αποθήκης και το ύψος της επένδυσης για τη λειτουργία του προϋπολογίζεται στα 11,7 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της πρώτης εμπορικής μονάδας στο Βελιγράδι, ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ πέτυχε τους στόχους πωλήσεων μετά την πάροδο περίπου 18 μηνών λόγω του έντονου ανταγωνισμού που αναπτύχθηκε με αντίστοιχο, κοντινό, κατάστημα τρίτης αλυσίδας. Προκειμένου η ελληνική αλυσίδα να καλύψει τους στόχους πωλήσεων αποφάσισε να στηρίξει την παρουσία της με επιθετικό μάρκετινγκ και στο πλαίσιο αυτό διένειμε έναν σημαντικό αριθμό φυλλαδίων, δρομολογώντας παράλληλα γενναίες προσφορές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι προωθητικές ενέργειες του ομίλου για το ένα και μοναδικό κατάστημά του στη Σερβία κόστισαν σε ετήσια βάση περί τα 1,2 εκατ. ευρώ, όταν στην Ελλάδα για το σύνολο των καταστημάτων (204 σε αριθμό) διατέθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Βέβαια τονίζεται ότι η επιτυχής δράση της πρώτης μονάδας στο Βελιγράδι αποτέλεσε στρατηγικό στόχο της αλυσίδας, καθώς από την πορεία της επρόκειτο να εξαρτηθεί η μελλοντική παρουσία του ομίλου στη σερβική αγορά.

Απρόθυμη η κυβέρνηση των Σκοπίων για νέες επενδύσεις

Στο μεταξύ, στα Σκόπια, μετά την επιτυχή λειτουργία των πρώτων επτά σούπερ μάρκετ, τα μεγαλόπνοα σχέδια του ομίλου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της γειτονικής χώρας μπλόκαραν από την απροθυμία της νέας κυβέρνησης να υποστηρίξει ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Εδώ και περίπου έξι μήνες τα επενδυτικά πλάνα τόσο του ομίλου όσο και άλλων εταιρειών έχουν βαλτώσει στα γρανάζια της σκοπιανής γραφειοκρατίας. Μένει να αποδειχθεί αν η αλυσίδα θα επιτύχει τελικά στις επιδιώξεις της, ανατρέποντας το σημερινό απαισιόδοξο σκηνικό.

Δύο νέα καταστήματα σε Αθήνα και Πάτρα

Στην Ελλάδα, η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ολοκληρώνει τη δημιουργία ενός ακόμη ιδιόκτητου καταστήματος στην περιοχή Κολιάτσου, 1.000 τμ, με 1.500 τμ υπόγειο πάρκινγκ και ενός δεύτερου με έδρα στην Πάτρα. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεγκατάσταση ενός εκ των καταστημάτων της αλυσίδας ΑΘΗΝΑ, που είχε εξαγοράσει η ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ το 1992. Η νέα ιδιόκτητη μονάδα θα έχει έκταση 2.500 τμ και θα διαθέτει 2.500 τμ υπόγειο πάρκινγκ και 1.000 τμ αποθήκη.

Εγκαίνια δύο καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε Ζάκυνθο και Αγίους Ανάργυρους

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής και του εκσυγχρονισμού των καταστημάτων του ο όμιλος ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ εγκαινίασε μέσα στον Απρίλιο ένα νέο κατάστημα στη Ζάκυνθο και το ανακαινισμένο κατάστημά του στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Τα δύο καταστήματα είναι κατασκευασμένα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και περιλαμβάνουν κατάλληλα διαμορφωμένα τμήματα για την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών. Το κάθε ένα απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους, εκπαιδευμένους από το Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας. Τη διεύθυνση της ανακαινισμένης μονάδας στους Αγίους Αναργύρους ανέλαβε ο κ. Αλ. Χριστοδούλου, ενώ του νέου ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στη Ζάκυνθο η κα Διον. Σιδηροκαστρίτη.