Ένα νέο concept στην κατηγορία φρούτων και λαχανικών, με την ονομασία «AB Fresh to go – Fresh Boxes» προσφέρει πλέον στα καταστήματά της η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αλλάζει τις ισορροπίες στη λογική του μανάβικου εντός καταστημάτων οργανωμένου λιανεμπορίου και προσφέρει μια επιπλέον επιλογή, στη λογική της άνεσης (convenience).

Πρόκειται για συσκευασίες, οι οποίες περιέχουν τα απαραίτητα λαχανικά -ή και φρούτα- μαζί και με τα υπόλοιπα συστατικά για την πιο υγιεινή εκδοχή της κάθε συνταγής που αφορούν.

Με πέντε διαφορετικούς κωδικούς σε 100 καταστήματα το αρχικό λανσάρισμα
Στελέχη της ΑΒ Βασιλόπουλος εξήγησαν στο FOODReporter ότι η συγκεκριμένη λύση παρέχεται σε πέντε διαφορετικούς κωδικούς, αρχικά σε 100 ιδιόκτητα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, για τη φάση του λανσαρίσματος. Δεν αποκλείστηκε, ωστόσο, στη συνέχεια, αν το concept «αγκαλιαστεί» από το καταναλωτικό κοινό, να επεκταθεί σε περισσότερα καταστήματα.

Τα Fresh Boxes, πέρα από τα απαραίτητα υλικά, περιέχουν και την αναλυτική συνταγή για κάθε προτεινόμενο γεύμα, αλλά και διατροφικά χαρακτηριστικά των συστατικών και του γεύματος εν συνόλω, εντός της συσκευασίας.

Εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος και περιορισμός της σπατάλης τροφίμων
Οι πελάτες γλιτώνουν χρόνο από την καθημερινή διαδικασία επιλογής του “Τι να μαγειρέψω σήμερα;”, με τη βοήθεια και των συνταγών και ταυτόχρονα, περιορίζουν τη σπατάλη τροφίμων και χρήματος, επειδή τα υλικά για την κάθε συνταγή είναι μεριδοποιημένα, υπολογισμένα για γεύμα δύο ατόμων. Αποτελούν λύση τύπου convenience», υπογραμμίστηκε από την ΑΒ Βασιλόπουλος, αναφορικά με τις σχετικές ερωτήσεις του FOODReporter.

ράγματι, τα AB Fresh to Go – Fresh Boxes περιέχουν σε ένα κουτί όλα τα απαραίτητα φρέσκα λαχανικά για τη δημιουργία αγαπημένων ελληνικών -και όχι μόνο- συνταγών. Ι κωδικοί, οι οποίοι είναι επί του παρόντος διαθέσιμοι για το σχετικό concept είναι οι παρακάτω: Μπριάμ, μανιταρόσουπα, μινεστρόνε, ριζότο και Asian Stir Fry, αποκλειστικά από την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η μεριδοποίηση βοηθά και στην εξοικονόμηση χρημάτων: «Οι μερίδες είναι έτοιμες, οπότε ο καταναλωτής πληρώνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να ετοιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή», αναφέρθηκε από την ΑΒ Βασιλόπουλος.