Αλματώδη ανάπτυξη παρουσίασε το 2023 η εταιρεία εμπορίας τροφίμων A&B Commercial, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πέρα από την Ελλάδα και σε Ελβετία και Ντουμπάι. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας το 2023 ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το 2022, μία αύξηση της τάξεως του 72,8%, η οποία αποδίδεται από τη διοίκηση της εταιρείας στο πλάνο επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε συντονισμένα με τους πελάτες της, ενώ τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 1,58 εκατ. ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. το 2022, ήτοι παρουσίασαν αύξηση 31,5%. Βελτιωμένα ήταν και τα κέρδη EBITDA της εταιρείας, στα 945.662 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 38% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 627.532 ευρώ, έναντι 457.351 ευρώ το 2022. Όσον αφορά στο τρέχον έτος, η διοίκηση της Α&Β Commercial επιδιώκει να πετύχει αύξηση ή διατήρηση του μεριδίου αγοράς και αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας της, αν και προσδοκά σταθεροποιητική πορεία, λόγω και της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου ανταγωνισμού.

H A&B Commercial ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1993 από τον Δημήτρη Νικολούλη (που μέχρι και σήμερα παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας), έχοντας ως αντικείμενο την αντιπροσώπευση εταιρειών τροφίμων και καταναλωτικών προϊόντων από την διεθνή αγορά. Από την ίδρυσή της, η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, στην εισαγωγή προϊόντων αποκλειστικής διάθεσης και στην προώθηση επώνυμων προϊόντων, διατηρώντας συνεργασίες με τις περισσότερες ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μεταξύ των προϊόντων της εταιρείας που είναι τοποθετημένα σε καταστήματα ανά την Ελλάδα περιλαμβάνονται ελαιόλαδα, ζυμαρικά, μπισκότα, μέλι, φέτα, γιαούρτι και κρασιά, καθώς και η επώνυμη σειρά ιταλικών σαλτσών για ζυμαρικά Nikols, η οποία, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα καταστήματα Μασούτης.

Επέκταση σε Ελβετία και Ντουμπάι
Το 2008 ξεκίνησε να πραγματοποιεί πωλήσεις στο εξωτερικό, συνάπτοντας συνεργασίες με διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ το 2015 ίδρυσε την εταιρεία A&B Commercial Sàrl με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, υλοποιώντας τον στρατηγικό της σχεδιασμό για γεωγραφική διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Το 2022 προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας, συνεργαζόμενη με την εταιρεία Nikols Group για την επέκτασή της στο Ντουμπάι, μία τοποθεσία που επελέγη στρατηγικά για να λειτουργήσει ως πολυλειτουργικός κόμβος που συνδέει τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη και την Ασία. Η Nikols Group διατηρεί συνεργασίες στα Εμιράτα με αλυσίδες όπως οι Spar, Union Coop, LuLu Hypermarket και Mango Hypermarket.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter