Στην κατασκευή ενός νέου καταστήματος Selgros στην Constanta της Ρουμανίας προχωρά η γερμανική επιχείρηση λιανεμπορίου Rewe με στόχο τη λειτουργία του τον προσεχή χειμώνα.

Το κατάστημα θα χτιστεί σε χώρο έκτασης περίπου 40.000 τμ, στο εμπορικό κέντρο Tom Mall. Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα Selgros στην περιοχή και αφορά σε επένδυση 20 εκατ. ευρώ (το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στο Brasov τον Μάιο του 2001).

Με τη λειτουργία του νέου καταστήματος η αλυσίδα προβλέπεται πως θα δημιουργήσει 260 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Η εταιρεία Selgros cash & carry θα συμπληρώσει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στη Ρουμανία. Ανήκει στην TransGourmet Holding SE, που έχει την έδρα της στην Ελβετία και είναι η εταιρεία η οποία προέκυψε το 2005 από τη δημιουργία joint venture με συμμετοχή 50/50 του ομίλου Rewe και της Coop Switzerland.

Τo 2008 οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους και σήμερα έχουν δραστηριότητες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου απασχολούνται 24.000 εργαζόμενοι. Είναι η δεύτερη πιο μεγάλη επιχείρηση cash & carry στην Ευρώπη, με κύκλο εργασιών 6,3 δισ. ευρώ.