Με μερίδιο αγοράς, που αγγίζει το 70% των εισαγωγών νωπού κρέατος στη χώρα μας και το 43% στη συνολική κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος (χωρίς τον υπολογισμό των εισαγωγών ζώντων ζώων), τα προϊόντα του κλάδου του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος, με τις εγγυήσεις ποιότητας της επωνυμίας Bovillage από το 2009, κατέχουν τα τελευταία χρόνια ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

O εν λόγω κλάδος το 2009 παρουσίασε, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ποιότητας, τη μάρκα Bovillage, την οποία λανσάρισε στη χώρα μας, εντάσσοντας στο πλαίσιό της το σύνολο των εξαγωγών γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος προς την Ελλάδα, δηλαδή όλων των προϊόντων που απευθύνονται αποκλειστικά στους έλληνες επαγγελματίες του κρέατος.

Η επωνυμία Bovillage προσδιορίζει την προέλευση των προϊόντων από νεαρά μοσχάρια ράτσας charolaise, limousine ή blonde d’aquitaine -τις τρεις δημοφιλέστερες κρεατοπαραγωγές ράτσες- και τη διαχείρισή τους βάσει της Χάρτας Ορθών Πρακτικών, από τη γέννησή τους ως το σφαγείο και τη μετατροπή τους σε προϊόντα έτοιμα να διανεμηθούν. Τη Χάρτα Ορθών Πρακτικών υπογράφουν -και ελέγχονται βάσει αυτής- όλοι οι εταίροι της αλυσίδας παραγωγής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος.

Αλυσίδα ποιότητας
Ειδικότερα η επωνυμία Bovillage εγγυάται:
• Ποιότητα εκτροφής: Χάρη στη γεωγραφική της θέση, τον φυσικό πλούτο της και τη μακραίωνη κτηνοτροφική της παράδοση η Γαλλία διαθέτει τους μεγαλύτερους πληθυσμούς κρεατοπαραγωγών αγελάδων στην Ευρώπη, ήτοι 19 εκατομμύρια ζώα, κατανεμημένα σε 220 χιλιάδες μικρές και μεσαίες παραδοσιακές φάρμες.

• Σεβασμό στα ζώα: Οι γάλλοι κτηνοτρόφοι ήταν από τους πρώτους που έθεσαν το ζήτημα της «ευζωίας» των κοπαδιών και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν στα ζώα τους την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο στάδιο της εκτροφής και στη φάση της μεταφοράς τους στα σφαγεία.

• 100% φυτική διατροφή των ζώων: Στη Γαλλία το 92% των ζωοτροφών, που χρειάζονται τα βοοειδή, παράγεται στις φάρμες. Πρόκειται για 100% φυτικές τροφές, ανταποκρινόμενες απόλυτα στις ανάγκες εκτροφής των ζώων. Η φυτική εκτροφή των κοπαδιών ταυτοποιείται κατ’ απαίτηση της γαλλικής νομοθεσίας.

• Υγιεινή στην παραγωγή και ιχνηλασιμότητα: Εξειδικευμένοι κτηνίατροι πραγματοποιούν προληπτικούς και συστηματικούς ελέγχους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του γαλλικού μοσχαρίσιου κρέατος. Η χώρα εφαρμόζει ένα πρωτοπόρο σύστημα ταυτοποίησης των βοοειδών, βάσει του οποίου κάθε ζώο αποκτά «ταυτότητα» τη στιγμή της γέννησής του, που το συνοδεύει ως την τελική διάθεση των προϊόντων του.

• Υψηλές προδιαγραφές παραγωγής και τεχνογνωσίας: Σε ό,τι αφορά τη σφαγή, την ψύξη, την ωρίμανση και την κοπή του μοσχαρίσιου κρέατος εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι, γεγονός που επιτρέπει στον κλάδο να προσφέρει στους πελάτες του προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

• Σταθερή ποιότητα: Τα προϊόντα της μάρκας Bovillage προέρχονται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας κρέατος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεδομένης της ποικιλίας και της ποιότητας της γαλλικής εκτροφής, της τεχνογνωσίας και της οργάνωσης των επιχειρήσεων, είναι σταθερής ποιότητας προσαρμοσμένης στις ανάγκες της αγοράς.

Ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών
Η προσφορά ποιοτικών προϊόντων συνοδεύεται από μια πλούσια γκάμα υπηρεσιών marketing και επικοινωνίας για τους πελάτες της επωνυμίας Bovillage, με στόχο τη στήριξη του sell out, που περιλαμβάνει την παροχή εργαλείων και τη διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης, τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου κρέατος, την οργάνωση προωθητικών ενεργειών/προβολών και ενεργειών δημοσίων σχέσεων, όπως και την έκδοση ενημερωτικών newsletters.