Το βιβλίο «Marketing Plans» των Γ. Αυλωνίτη και Π. Παπασταθοπούλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό που περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία, καθώς και τις μεθόδους, που πρέπει να ακολουθούνται για την κατάρτιση αποτελεσματικών προγραμμάτων μάρκετινγκ.

Απευθύνεται σε στελέχη και συμβούλους επιχειρήσεων που καλούνται στην καθημερινή επιχειρηματική ζωή να συντάξουν προγράμματα μάρκετινγκ. Επίσης, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) από τους οποίους ζητείται, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, να συνθέσουν τις γνώσεις μάρκετινγκ που έχουν λάβει, συντάσσοντας ολοκληρωμένα προγράμματα μάρκετινγκ.

Στις μέρες μας, πολύς λόγος γίνεται για το «περίφημο» Πρόγραμμα Μάρκετινγκ (Marketing Plan) και όχι άδικα, αφού αποτελεί βασικό επιχειρηματικό εργαλείο κάθε σύγχρονης επιχείρησης, το οποίο της επιτρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το «πού βρίσκεται τώρα», «πού θέλει να πάει στο μέλλον» και «πώς θα φθάσει έως εκεί που θέλει να πάει».

Το βιβλίο, που είναι γραμμένο με απλό και εύληπτο τρόπο, παρέχοντας επεξηγήσεις βασικών εννοιών και σχετικής ορολογίας, παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται βήμα-βήμα ένα αποτελεσματικό, ρεαλιστικό marketing plan, περιέχει άφθονα παραδείγματα και case studies από τον ελληνικό χώρο, διαθέτει πίνακες και σχήματα που διευκολύνουν την κατανόηση του περιεχομένου του, ενώ στηρίζει τη θεματολογία του στις σύγχρονες αντιλήψεις για τη λειτουργία του marketing.

Ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης είναι καθηγητής μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ και διευθυντής σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» του ίδιου τμήματος. Η Δρ. Πολίνα Παπασταθοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ και ανήκει στο Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Συγγραφείς: Γεώργιος Αυλωνίτης, Πολίνα Παπασταθοπούλου
Εκδόσεις: Αθ. Σταμούλης, Χρόνος έκδοσης: 2010
Σελίδες: 368, Διαστάσεις: 17Χ24
Τιμή: 37,28 ευρώ, ISBN: 978-960-351-815-0