Η Α-Β απέσπασε το βραβείο Green Building για το κατάστημα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα στο οποίο απονεμήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο.

Στο εν λόγω κατάστημα η Α-Β έχει επενδύσει σε νέες τεχνολογίες με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 30% καθώς και τη μείωση των εκπομπών αερίων CO2 σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά καταστήματα. Το κατάστημα του Αγίου Δημητρίου αποτελεί το πρώτο βήμα και ένα απόλυτα πετυχημένο, πιλοτικό project για το ΑΒ Green Store στη Σταμάτα Αττικής που ακολουθεί μέσα στον χρόνο και είναι στη φάση της κατασκευής.

Το 2ο βραβείο είναι το Αριστείο ΕΚΕ 2009 το οποίο απονεμήθηκε -από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)- στις 3/2 στην Α-Β Βασιλόπουλος για την ενότητα Διαχείριση Αποβλήτων/ Περιορισμός, Αναβάθμιση Υλικών Συσκευασίας, για την εκστρατεία του Κινητού Κέντρου Ανακύκλωσης.

Το Κινητό Κέντρο περιόδευσε μέσα στο 2009 σε 18 πόλεις με σκοπό να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη της Ανακύκλωσης. Εξάλλου, στις 3/2 εγκαινιάστηκε το Κινητό Κέντρο και στη Ρόδο συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.