Τα Packaging Awards  διοργανώνονται για 7η χρονιά με στόχο να αναδείξουν τις πιο επιτυχημένες συσκευασίες της χρονιάς και τις ομάδες που τις δημιούργησαν. Kορυφαίες εταιρείες, ομάδες, σχεδιαστές και καινοτόμα έργα διεκδικούν διακρίσεις που αναγνωρίζουν την αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων, δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία επικοινωνίας των βραβευμένων πρακτικών και συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου συνολικά.

Τα βραβεία συνθέτουν 7 βασικές ενότητες, με πιο δημοφιλείς τις: Excellent Company, Design & Labelling, Sustainability, Marketing κ.ά.

Μέσα από τη συμμετοχή τους οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν Gold, Silver και Bronze βραβεία (trophy) αλλά και ένα ανανεωμένο και δυναμικό sticker που μπορούν να προσαρμόσουν στη συκευασία των προϊόντων τους. Κάθε χρόνο η αγορά αναμένει να γνωρίσει και τα κορυφαία βραβεία που είναι τα: Packaging Brand of the Year, Packaging Company (Supplier) of the Year, Packaging Designer of the Year και Printing Leader of the Year.

Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης είναι ο Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WEST. Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων του κλάδου και στελέχη marketing.

Τα Packaging Awards διοργανώνονται από την Boussias Events με τη συνεργασία του ΣΥΒΙΠΥΣ. Οι εταιρείες που διακρίνονται στον διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό βραβείων συσκευασίας, World Star Packaging Awards 2024, που διοργανώνονται από τον World Packaging Organization. Εκπρόσωπος των παγκόσμιων βραβείων στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΒΙΠΥΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το https://www.packagingawards.gr/  να ενημερωθούν για τις κατηγορίες, τους όρους συμμετοχής και να υποβάλουν on line την υποψηφιότητά τους μέχρι το τέλος Μαΐου 2023.