Αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών της Danone στην Ελλάδα φέρνει η απορρόφηση της Danone Hellas από τη Numil Hellas (Danone Nutricia Ελλάδος), για την οποία είχατε διαβάσει πρώτοι στο FOODReporter τον περασμένο Μάρτιο. Όπως ανακοίνωσε χθες η Danone Nutricia Ελλάδος, ακολουθώντας την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, ανέλαβε από την 1η Ιουνίου την εμπορία και διανομή των γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων της Danone σε Ελλάδα και Κύπρο, επιπλέον των προϊόντων βρεφικής και ειδικής διατροφής που ήδη διαχειρίζεται, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση όλων των κατηγοριών και καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών και πελατών.

Η Danone με αφορμή αυτή την αλλαγή θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας περίπου 20 νέες θέσεις εργασίας στο τμήμα των πωλήσεων, του marketing, της εφοδιαστικής αλυσίδας, κλπ, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών της εταιρείας. Συγκεκριμένοι πελάτες λιανικής θα εξυπηρετούνται απευθείας από τη Danone Nutricia, ενώ οι υπόλοιποι πελάτες θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται ως προς τα γαλακτοκομικά και φυτικά προϊόντα από τον τρέχοντα διανομέα (Leader S.A.).

«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε ως χώρα στις παγκόσμιες αλλαγές που πραγματοποιεί η εταιρία Danone, μένοντας, περισσότερο από ποτέ, προσηλωμένοι στην αποστολή της εταιρίας να προσφέρει υγεία μέσω των προϊόντων της.

Είναι μια ιστορική στιγμή καθώς είναι η πρώτη φορά που οι κατηγορίες της βρεφικής και ειδικής διατροφής ενηλίκων και των γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων ενοποιούνται κάτω από μία εταιρεία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σίμος Λουλούμαρης, Country Manager της Danone Ελλάδος.

Τον Μάιο ολοκληρώθηκε η απορρόφηση
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, με τη διαγραφή της Danone AE, ολοκληρώθηκε και τυπικά η απορρόφηση της εταιρείας από τη Numil Hellas. Στο πλαίσιο της συγχώνευσης πραγµατοποιήθηκε αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Numil Hellas ίση µε το ποσό του κεφαλαίου της Danone AE, το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 1.039.997,64 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι η Danone AE παρέµενε ουσιαστικά ανενεργή από τον Νοέµβριο του 2019, όταν τη διανοµή των προϊόντων της Danone στην Ελλάδα ανέλαβε η Leader, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε ο γαλλικός όµιλος για την αλλαγή µοντέλου διανοµής σε Ελλάδα και Κύπρο, και έκτοτε παρουσίαζε µηδενικό τζίρο, Σύµφωνα µε τον ισολογισµό της για το 2021, η Danone AE εµφάνισε καθαρές ζηµίες µετά από φόρους ύψους 151.816 ευρώ, ενώ υπήρχαν επίσης ζηµιές των προηγούµενων χρήσεων ποσού που άγγιζε τα 20 εκατοµµύρια ευρώ, µε το µεγαλύτερο µέρος της ζηµιάς να οφείλεται στην αποζηµίωση του δικαιώµατος διανοµής των εµπορευµάτων που καταβλήθηκε στην έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter