Η παραγωγική μονάδα της Creta Farms, στο Ρέθυμνο, ήταν η πρώτη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Ρεθύμνου. Κατά την επίσκεψη, ο υπουργός, ξεναγήθηκε από τον στρατηγικό επενδυτή της Creta Farms, Δημήτρη Βιντζηλαίο, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που διαθέτει η Creta Farms στο Ρέθυμνο, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από τον νέο μέτοχο της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη νέων τεχνολογιών και παραγωγικών δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία επένδυση που έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελληνική αγορά όσο και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Σημειώνεται πως η Creta Farms σήμερα απασχολεί συνολικά 656 εργαζόμενους.

«Η Creta Farms σήμερα έχει ανακτήσει πλήρως το μερίδιο που είχε χάσει κατά την προηγούμενη περίοδο. Η εταιρεία έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας, προχωρά σε νέες επενδύσεις, αναπτύσσει τις εξαγωγές και γενικά προοιωνίζει ένα λαμπρό μέλλον τόσο για την ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της πρωτοπορίας και της καινοτομίας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βιντζηλαίος, στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms, τόνισε ότι «η εταιρεία έχει ανακάμψει πλήρως επιστρέφοντας σε θετικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ηγετική θέση της Creta Farms στην εγχώρια αγορά τροφίμων μέσα από τη στρατηγική επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), για τη δημιουργία νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων ενισχύοντας περαιτέρω τον εξαγωγικό μας χαρακτήρα».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter