Αλλάζει φιλοσοφία ο Όμιλος σούπερ μάρκετ Αστέρας. Τη νέα εποχή στον Όμιλο σηματοδοτεί η αλλαγή στο management, η οποία αναλαμβάνεται πλέον από την εταιρεία Retail Plus, με έδρα τη Γλυφάδα, όπως αποκλειστικά πληροφορήθηκε το FOODReporter.

Η Retail Plus αποτελεί εξειδικευμένη εταιρεία, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του λιανεμπορίου και έχει αναλάβει το project της αναδιοργάνωσης του Ομίλου. Παράλληλα, στα γραφεία της λεωφόρου Πεντέλης 3 στα Βριλήσσια έρχονται και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, με σκοπό να αναμορφώσουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία του Ομίλου και τα οικονομικά αποτελέσματα των μελών.

«Ο Όμιλος Αστέρας εξελίσσεται και αυτό πάνω-κάτω ήταν μονόδρομος. Όποιος Όμιλος αγορών δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να μεταλλαχθεί σ’ αυτούς τους καιρούς, δεν θα έχει συνέχεια. Θα δημιουργήσουμε την υποδομή για να δίνεται σταθερή βοήθεια προς τα μέλη του ομίλου, η υπάρχουσα συνεργασία να εξελιχθεί», δήλωσε στο FOODReporter ο Executive Manager της Retail Plus, Λουκάς Πλατής, ο οποίος έχει πλέον αναλάβει τη διεύθυνση της λειτουργίας του Ομίλου σούπερ μάρκετ Αστέρας.

Αναδιαμόρφωση του Ομίλου Αστέρας σε τρεις άξονες
Πράγματι, στα κεντρικά γραφεία του Αστέρα στελεχώνουν το νεοσύστατο τμήμα Operations, το οποίο θα έχει στόχο να ομογενοποιήσει τον τρόπο επικοινωνίας με τους προμηθευτές, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που θα προσφέρονται στα ράφια κάθε συνεργαζόμενου retailer του Ομίλου και θα δώσει βοήθεια στο λειτουργικό κομμάτι κάθε συνεργαζόμενης επιχείρησης με κοινές αξίες λειτουργίας.

Η αναδιαμόρφωση του Ομίλου σούπερ μάρκετ Αστέρας κινείται σε τρεις άξονες: Πρώτος άξονας για τη λειτουργία του Αστέρα από εδώ και πέρα είναι η δέσμευση των μελών ότι θα ακολουθήσουν τις πολιτικές που θα αποφασίσουν τα κεντρικά γραφεία. «Η βοήθεια προς τα μέλη πρέπει να εξελιχθεί και παράλληλα να υπάρξει δέσμευση των λιανεμπόρων στις επιταγές των Ομίλων. Δεν είναι μόνο οι κεντρικές συμφωνίες και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας το μόνο ζητούμενο.

Πλέον, βάζουμε σε πρώτη γραμμή τη συνεργασία με τα μέλη σε επίπεδο συνολικής λειτουργίας: Η διαχείριση του κωδικολογίου, η ενημέρωση και η προσαρμογή στις νέες τάσεις της αγοράς, οι νέοι και διαφοροποιημένοι προμηθευτές, το στήσιμο των καταστημάτων, είναι κάποια από τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν το νέο πλαίσιο συνεργασίας και βοήθειας προς τα μέλη μας», πρόσθεσε ο κ. Πλατής.

Όπως μαθαίνει το FOODReporter, η κοινή εξωτερική και εσωτερική εικόνα των καταστημάτων είναι μία από τις ειδοποιούς διαφορές της νέας προσπάθειας και αυτή η στρατηγική επίσης άπτεται των αρμοδιοτήτων του νέου τμήματος Operations και της ομάδας management. «Ο δεύτερος άξονας που θα διαφοροποιήσει πλέον τον Όμιλο του Αστέρα είναι η απόλυτη δέσμευση των μελών μας, η οποία θα ισχυροποιήσει στις συμφωνίες μας με την βιομηχανία και θα επαναφέρει την απόλυτη αξιοπιστία του ομίλου. Θα υπάρξουν αυστηρότεροι κανόνες για να είναι κάποιος μέλος του Ομίλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλατής.

Η συνεργασία με τη SPAR σκορπά υποσχέσεις – Η νέα διεύθυνση θα έχει επαφές με κάθε συνεργαζόμενο retailer ξεχωριστά
Ο τρίτος άξονας για την αναδιοργάνωση του Ομίλου έρχεται μέσω από το νέο ξεκίνημα της συνεργασίας με το διεθνές σήμα και τον συνεταιρισμό της SPAR. «Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτούμε το μεγάλο “όπλο” που λέγεται SPAR. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τις προθέσεις μας και να προβούμε σε ανακοινώσεις οι οποίες θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον», ολοκλήρωσε ο κ. Πλατής.

Μείνετε συντονισμένοι στο FOODReporter. Οι νέοι άνθρωποι του management του Ομίλου αναμένεται να επικοινωνήσουν με ένα προς ένα τα μέλη του Αστέρα, για να εισπράξουν τις διαβεβαιώσεις για τους νέους κανόνες λειτουργίας, σε αντάλλαγμα για την τεχνογνωσία που σταθερά θα λαμβάνουν, τόσο από τη νέα ομάδα Operations, όσο και από τη διεθνή εμπειρία της SPAR. Αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος σούπερ μάρκετ Αστέρας αριθμεί 78 μέλη, αρκετά από τα οποία διαθέτουν περισσότερα από ένα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα, με συνολικά 170 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Δεν είναι όμως μέτοχοι της εταιρείας όλα τα συνεργαζόμενα μέλη.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter