Την αίσθηση ότι το 2022 ανοίγει με θετικές προοπτικές για την βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, μεταφέρει στο FOODReporter ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μιχάλης Τσαούτος, έχοντας , ακόμη, νωπή την εμπειρία από την συμμετοχή στη φετινή έκθεση τροφίμων – ποτών Gulfood 2022.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ΕΨΑ, μετρώντας 98 χρόνια αδιάκοπης πορείας στην παραγωγή αναψυκτικών και χυμών, εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 35 χώρες. Το μεγαλύτερο τμήμα της εξαγωγικής της δραστηριότητας πραγματοποιείται στις αραβικές χώρες, στον Περσικό Κόλπο, Κουβέιτ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία. Επίσης σημαντική είναι η δυναμική της εταιρείας, στην Αυστραλία, την Αμερική, αλλά και την Κίνα, αγορά που αναπτύσσεται συνεχώς.

Με εξαγωγές που φτάνουν το 15-16% του συνολικού της τζίρου, κάνοντας σταθερά και προσεκτικά βήματα προστίθενται και άλλες χώρες.

Σε ό.τι αφορά το 2022 ο Μιχάλης Τσαούτος αναφέρει ότι αναμένεται να είναι μια χρονιά ανάκαμψης, ειδικά για τις βιομηχανίες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, που συμμετείχαν σταθερά σε Διεθνείς εκθέσεις και λόγω της πανδημίας είχαν ανασταλεί οι συμμετοχές τους.

Η χρονιά ανοίγει με τη συμμετοχή της ΕΨΑ σε μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, τη «Gulfood 2022» στο Dubai. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στα ποιοτικά προϊόντα της, η εταιρεία κοιτάει με αισιοδοξία το 2022 και την είσοδό της σε νέες αγορές. Υπάρχουν και άλλες αραβικές χώρες που θέλουμε να αποκτήσουμε παρουσία και γενικά η εκτίμηση για τα ελληνικά προϊόντα σε αυτές τις χώρες είναι μεγάλη.

Αναφορικά με την αυξημένη ζήτηση αλλά και την κάλυψη των νέων αγορών ο Μιχάλης Τσαούτος αναφέρει ότι πριν δυο χρόνια ολοκληρώθηκε επένδυση στον παραγωγικό εξοπλισμό που καλύπτει απόλυτα στην παραγωγή για την εσωτερική και διεθνή αγορά. Ευτυχώς μπορούμε να καλύψουμε ακόμη σημαντική αύξηση στη ζήτηση που ελπίζουμε να προκύψει.

Νέα γεύση-έκπληξη για το καλοκαίρι
Για τα νέα προϊόντα που έχει στόχο να κυκλοφορήσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά ο Μιχάλης Τσαούτος επισημαίνει ότι οι καταναλωτές της κατηγορίας, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία νέα πρόταση από την ΕΨΑ.

Η εταιρεία, έχοντας παράδοση στην καινοτομία, λάνσαρε πρώτη στην ελληνική αγορά προϊόντα όπως είναι τα Βιολογικά Αναψυκτικά (2011), τα λάιτ αναψυκτικά με στέβια (2012), αλλά και την Pink Lemonade (2016). Το 2022 ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα μία επιλογή στον καταναλωτή, που σέβεται και αφουγκράζεται τις επιθυμίες του, σχεδόν έναν αιώνα τώρα.

Πιστή στην ιδέα που ξεκίνησε το 2020, η ΕΨΑ, καταλήγει, και αυτό το καλοκαίρι θα προσφέρει ακόμη μια διαφορετική εμπειρία, μια νέα γεύση «έκπληξη».

Το Summer Mix 2022 σε Limited Edition θα είναι διαθέσιμο μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε λίγο καιρό θα αποκαλυφθεί η νέα φρουτένια γεύση που θα διαδεχθεί το Μάνγκο-Μανταρίνι του 2021.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter