Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του ζυθοποιού-βυνοποιού, αναγνωρισμένης από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), μέσω ενός ειδικού τριετούς προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που υλοποιείται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα, που ήδη εξελίσσεται από τις 10 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ, παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις (880 ώρες) και την αναγκαία πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (5.840 ώρες) στη ζυθοποιία, με πλήρεις νόμιμες αποδοχές και ασφάλιση. Το πρόγραμμα ακολουθεί πιστά τη δομή, τη διάρκεια και το περιεχόμενο αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, που εφαρμόζεται στη Γερμανία.