Στα 76,5 δισ. ευρώ (σε τιμές 2018) αποτιμά το ΙΟΒΕ αναδρομικά τη συνεισφορά της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola στο εγχώριο ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των πενήντα χρόνων δράσης τους στην Ελλάδα ή στο 1% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο ετησίως!

Στη σχετική μελέτη, που εκπονήθηκε πρώτη φορά και που παρουσιάστηκε επίσημα στις 11 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των γενεθλίων της ελληνικής δράσης του δημοφιλούς σήματος, επισημαίνεται ότι πρόκειται για αξία που μένει στη χώρα, καθώς το παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, με εξαγωγές σε 11 χώρες, έχει επίκεντρο την Ελλάδα.

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι ο τομέας των αναψυκτικών της εταιρείας αποδίδει το 47,3% του κύκλου εργασιών και το 43,7% της απασχόλησης του σχετικού κλάδου της χώρας. Επίσης, ότι η συνολική επίδρασή της (άμεση, έμμεση κι επαγόμενη) φτάνει τα 2 δισ. ευρώ ή το 1,1% του ΑΕΠ (2018), ότι για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας από την δραστηριότητά της δημιουργούνται 11 ευρώ στην εγχώρια οικονομία κι ότι η φορολογική συνεισφορά της φτάνει το 1,4% των ετήσιων σχετικών εσόδων του κράτους.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, η μελέτη εκτιμά ότι η συνολική επίδραση της εταιρείας ανακλάται σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας (1,1% της απασχόλησης στη χώρα) κι ότι για κάθε μία θέση εργασίας σε αυτήν υποστηρίζονται συνολικά άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, ενώ την αξία που προκύπτει από τη συνεργασία της με άμεσους κι έμμεσους προμηθευτές της η μελέτη την προσδιορίζει σε 205 εκατ. ευρώ ετησίως, τις δε σχετικές θέσεις εργασίας σε 6,5 χιλιάδες.