Σχεδόν έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης συνεργασίας της Ocado με την M&S, η πρωτοποριακή online επιχείρηση προχώρησε σε μια νέα συμφωνία, αυτή τη φορά στην Αυστραλία (πηγή: Retail Gazette).

Η 5η σημαντική συμφωνία που υπογράφει η Ocado και αφορά σε επιχείρηση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών (Casino-Γαλλία, Sobeys-Καναδάς, ICA-Σουηδία, Kroger-ΗΠΑ), αφορά την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας Coles. Η τεχνολογία της Ocado θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της online δραστηριότητας της Coles και για τη δημιουργία, εντός τεσσάρων ετών, δύο ρομποτικών κέντρων διανομής, στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη.

Η Coles είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανεμπορίου της Αυστραλίας. Λειτουργεί 818 σούπερ μάρκετ, 911 κάβες και 712 Coles Express (σταθμοί καυσίμων) σε όλη τη χώρα. Ο συνολικός κύκλος εργασιών της το 2018 ανήλθε σε 39,4 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως η αγορά των σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη. Οι δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις (Coles και Woolworths -δεν έχει σχέση με το βρετανικό brand) πραγματοποιούν το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της χώρας.