Ο κ. Γρηγόρης Ταπεινός είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΕΔΕ, μετά την αποχώρηση του κ. Πέτρου Δούκα από την προεδρία, «εξαιτίας πρόσφατων αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων», σύμφωνα με δήλωσή του.

Ο κ. Δούκας παραμένει ενεργό μέλος του ΔΣ της εταιρείας ως πρεσβευτής στις διεθνείς σχέσεις και τις επιχειρηματικές επαφές της. «Η διαχείριση της ΕΕΔΕ από τη θέση του προέδρου απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από αυτόν που έχω διαθέσιμο», εξήγησε.

Ο κ. Γρ. Ταπεινός έχει συμπληρώσει 38 χρόνια σε θέσεις διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα οποία 15 ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής (JohnsonDiversey, S.C. Johnson Professional, HQF, Remy, S.C. Johnson & Son, Πετζετάκις κ.ά.).

Με την ίδρυση της KEY Consultants (2005) ανέλαβε την οργάνωση νεοσύστατων ή υφισταμένων εταιρειών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης ως ωρομίσθιος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στην ΕΕΔΕ. Είναι εισηγητής σε σημαντικό αριθμό ανοικτών και ενδοεπιχειρησιακών σεμιναρίων.