Το συνδικάτο εργαζομένων της Μ. Βρετανίας, Unite, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της αλυσίδας Sainsbury’s στο Λονδίνο, ζητώντας να μπει τέλος στην αβεβαιότητα 1.400 περίπου εργαζομένων στα σημεία διανομής της Argos.

Η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου, ήταν η απάντηση στην απόφαση να κλείσει το κέντρο διανομής της Argos στο Λέστερ, όπου εργάζονται 400 άτομα. Η πλειονότητα των εργαζομένων πρόκειται να μετατεθεί έως το τέλος του έτους σε άλλα σημεία δραστηριοποίησης της εταιρείας, αλλά οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν πως για αρκετούς από τους υπαλλήλους η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Για παράδειγμα, θα απαιτηθεί να διανύουν καθημερινά διαδρομή άνω της μιας ώρας για να φθάσουν στον χώρο εργασίας τους.

Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία για το μέλλον και άλλων εργαζομένων, αφού η Argos δεν έχει δώσει καμία διαβεβαίωση πως οι θέσεις και οι όροι εργασίας θα προστατευθούν. Ο national officer for road transport & retail του συνδικάτου Unite δήλωσε πως η νέα ιδιοκτησία (Sainsbury’s) «κινεί τα νήματα» στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ από την πλευρά της η Argos τόνισε πως θα παρέχει πλήρη υποστήριξη στους εργαζόμενους που πλήττονται από τη σχετική απόφαση.