Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση τριών νεαρών γυναικών επιστημόνων, στο πλαίσιο των «Ελληνικών Βραβείων 2016 L’Oréal-Unesco, για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».

Σε ειδική εκδήλωση η L’Oréal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unesco ανακοίνωσαν για 9η χρονιά τις τρεις διακεκριμένες ερευνήτριες επιστήμονες, δικαιούχους των βραβείων.

Πρόκειται για τη Δρ. Καλλιόπη Δασυρά, μεταδιδακτορική ερευνήτρια αστροφυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Χημείας, με ειδίκευση στην βιοανόργανη χημεία, στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας EKEΦΕ «Δημόκριτος», και τη Δρ. Μαρία Μπραουδάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια μοριακής βιολογίας και γενετικής, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ο θεσμός των βραβείων για τις γυναίκες στην επιστήμη αποτελεί όχι μόνο ορόσημο διεθνούς επιστημονικής αριστείας, αλλά και κίνητρο για την υποστήριξη και την συνέχιση του σημαντικού ερευνητικού τους έργου», δήλωσε η κ. Αικ. Τζιτζικώστα, πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.