Οι αγοραστές των σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας μπορούν πλέον να προμηθεύονται φρούτα και λαχανικά από το online marketplace που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Fruitspot λειτούργησε μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών, κατά τη διάρκεια των οποίων ήδη προσέλκυσε το ενδιαφέρον άνω των 600 χρηστών, όπως δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jose Baptista, ενώ αρκετά σούπερ μάρκετ της χώρας έχουν ήδη εγγραφεί στο site του. Σύμφωνα με τον Baptista, το site σχεδιάστηκε με στόχο να εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες στον τομέα των φρούτων και λαχανικών, που προκύπτουν κυρίως κατά τη διάρκεια περιόδων υπερπαραγωγής ή έλλειψης προϊόντων. Πράγματι, λειτουργεί ως χώρος αλληλοενημέρωσης, όπου οι παραγωγοί διαφημίζουν την πλεονάζουσα παραγωγή τους και οι λιανέμποροι την ανάγκη τους για κάποια προϊόντα

.

Σε λιγότερο από δύο λεπτά, οι χρήστες του site μπορούν να βρουν ένα δίκτυο αγοραστών και οι πωλητές να λάβουν ενημέρωση σχετικά με προτάσεις αγοράς, που δίνουν λύση σε περιπτώσεις πλεονάσματος προϊόντων. Το Fruitspot είναι μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας UN Food and Agriculture Organization – Global Initiative on Food Waste and Waste Reduction, η οποία αναγνώρισε τη συμβολή της πλατφόρμας στην επίτευξη των στόχων της.