Τις προοπτικές εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη γερμανική αγορά και τις δυνατότητες ενίσχυσης των παραγωγικών δομών στον πρωτογενή τομέα της χώρας ανέδειξε το 3ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων του Ελληνογερμανικού Eμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης, σε συνεργασία με την εταιρεία Basf Ελλάς, τη γερμανική πρεσβεία και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μιλώντας στο πλαίσιό του ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι η ανάπτυξη οφείλει να είναι εξωστρεφής, να βασίζεται στην αύξηση του μεριδίου των εξαγωγών επί του ΑΕΠ, με προοπτική αυτές να φτάσουν τα ποσοστά των άλλων μεσογειακών χωρών, όπως επίσης ότι «βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας σε τεχνικά θέματα προώθησης των εξαγωγών».

«Με εντυπωσιάζει η πολύ υψηλή ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και είμαι βέβαιος ότι και ο γερμανός καταναλωτής θα πειστεί από αυτήν την ποιότητα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός πρέσβης, κ. Peter Schoof.