Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στη Θεσσαλονίκη, με πάνω από 350.000 επισκέπτες σε διάστημα περίπου 7 μηνών, το Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας άνοιξε τις πύλες του και στην Αθήνα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO. Από 7 Νοεμβρίου 2015 έως 21 Φεβρουαρίου 2016, μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας και όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία, την παραγωγή και τις χρήσεις της, θα μπορούν να το επισκεφθούν και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Το μουσείο κακάο, ο ναός των Αζτέκων, η ζούγκλα του Αμαζονίου, τα εργαστήρια σοκολάτας, μπισκότου και γάλακτος, το χημικό εργαστήριο, και ο μεγαλύτερος καταρράχτης σοκολάτας στην Ευρώπη, με 1.200 λίτρα σοκολατοροής είναι μερικοί από τους εντυπωσιακούς σταθμούς στην περιήγηση των επισκεπτών στο θεματικό πάρκο της Αθήνα, ενώ ειδικά για τις γιορτές, θα υπάρχει και το Christmas Chocolate, η χριστουγεννιάτικη «σοκολατογειτονιά». Στη συνέντευξη τύπου και την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε δυο μέρες πριν τα εγκαίνια του πάρκου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας, δήλωσε, πως η απόφαση να επαναληφθεί το επιτυχημένο εγχείρημα στην Αθήνα, μια σαφώς μεγαλύτερη αγορά, δημιουργεί νέες προκλήσεις για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, που διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του εντός και εκτός συνόρων και ήδη μελετά νέες ανάλογες δράσεις στο προσεχές διάστημα.

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, όπως η πρωτοτυπία, η υψηλή αισθητική, η διαδραστικότητα, η κάλυψη διαφοροποιημένων αναγκών ψυχαγωγίας, η ολοκληρωμένη σειρά δραστηριοτήτων (φαγητό, δράσεις, παιχνίδι κλπ), ο ποιοτικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και η ανταποδοτικότητα στο κόστος του εισιτηρίου με δεκάδες δωρεάν παροχές. Όπως ανέφερε ο κ. Ποζρικίδης, στη Θεσσαλονίκη διατέθηκαν πάνω από 7 τόνοι σοκολάτας, ενώ το αντίστοιχο νούμερο υπολογίζεται πως στην Αθήνα θα είναι διψήφιο! Για τη συμμετοχή της ΙΟΝ, που είναι μεγάλος χορηγός του θεματικού πάρκου, μίλησε ο κ. Μιχάλης Φιλιππίδης, υπεύθυνος προϊόντων, αναφερόμενος στο πολύ καλό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την ΔΕΘ-ΗΕLEXPO στη Θεσσαλονίκη, που έδωσε και το έναυσμα για την υποστήριξη της λειτουργίας του στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Φιλιππίδης, «είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να μιλήσουμε για τη σοκολάτα, αφού ως ΙΟΝ γιορτάζουμε 85 χρόνια λειτουργίας». Μια προσθήκη φέτος, στην Αθήνα, είναι η λειτουργία στους χώρους του Εργοστασίου ενός μηχανήματος με το οποίο θα γίνεται ζωντανά η παραγωγή γκοφρέτας με επικάλυψη σοκολάτας. Επίσης, σε συνεργασία με τη Le Mond, θα διοργανώνονται σεμινάρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, στη Θεσσαλονίκη διανεμήθηκαν στον χώρο του Εργοστασίου 400 κιλά κουβερτούρας όλων των τύπων! Από την πλευρά της η κα Βασιλική Ρασσιά, marketing manager της E. I. Παπαδόπουλος, χορηγού του θεματικού πάρκου, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς που εργάστηκαν για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου, καθώς και για τη συνεισφορά της εταιρείας στη γνωριμία των παιδιών, στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία του πάρκου, με τη διαδικασία παραγωγής των μπισκότων (γεμιστά Παπαδοπούλου), τη διατροφική τους αξία, αλλά και με την ιστορία της εταιρείας, ενώ ενημέρωσε και για τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του (μαγικά τρυκ, δώρα, παραστάσεις κλπ). Το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.