Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της, η Optima Pastry ξεκίνησε πρόσφατα τη συνεργασία της με την Chocolaterie Robert – παραδοσιακό παραγωγό κακάο και σοκολάτας, που χρησιμοποιεί τις ποικιλίες Trinitario και Criollo βιολογικής καλλιέργειας, της περιοχής Sambriano της Μαδαγασκάρης–, επεκτείνοντας τη στρατηγική σύναψης συνεργασιών με σημαντικούς οίκους του εξωτερικού, που παράγουν πρώτες ύλες για την αγορά ζαχαροπλαστικής και παγωτού. Εδώ και λίγους μήνες η Optima Pastry δραστηριοποιείται σχετικά, με στόχο να καλύψει σταδιακά όλο το φάσμα των πρώτων υλών της εν λόγω αγοράς.