Η Bizerba Hellas, συμμετέχοντας σε τέσσερις κλαδικές εκθέσεις και σε τρία συνέδρια το πρώτο τετράμηνο του έτους, παρουσίασε τις καινοτόμες προτάσεις της, εφαρμοσμένες στα προϊόντα που την έχουν καθιερώσει ως την κορυφαία στον τομέα της, δηλαδή τα ζυγιστικά συστήματα για τη λιανική, τα μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας τροφίμων, τις ανάλογες λύσεις για τις ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων και τα αναλώσιμα στοιχεία για τις εφαρμογές που υποστηρίζει.

Στα περίπτερα της εταιρείας οι πελάτες, οι συνεργάτες της και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εξέλιξη στα ολοκληρωμένα «πακέτα» προϊόντων και λύσεων που προτείνει ως η κυρίαρχη εταιρεία στους τομείς δράσης της, και να συζητήσουν για τις ραγδαίες αλλαγές στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο, ανταλλάσσοντας σχετικές πληροφορίες, ιδέες κι εμπειρίες. Στην πρώτη συμμετοχή της Bizerba Hellas στην έκθεση Artoza 2015 (27 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου) πόλος έλξης στο περίπτερό της έγινε το νέο κοπτικό ψωμιού Agiloline B100, που κάνει την κοπή απλή, ασφαλή και με τέλειο οπτικό αποτέλεσμα, στη μορφή και το πάχος του ψωμιού που επιλέγει ο πελάτης, ακόμα και του ζεστού ψωμιού κάθε τύπου και σύστασης. Ο εργονομικός του σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και η ασφάλεια που παρέχει το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για κάθε επαγγελματία.

Κολακευτικά σχόλια απέσπασε η Bizerba Hellas στην 2η Foodexpo (14-16 Μαρτίου), μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή της στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Innovation Hub, όπου παρουσιάστηκαν «εικόνες από το μέλλον» για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό: Multimedia συστήματα με οθόνες τεχνολογίας multi touch και 3D, αυτόματη αναγνώριση του χειριστή μέσω κάμερας, self service scale kiosk (Μ-Class generation) και συστήματα που συνδυάζουν ιδανικά κοπή, ζύγιση, εξυπηρέτηση και in store marketing. Επίσης, η παρουσία της εταιρείας σε δύο από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις διεθνώς, τη Fruit Logistica στο Βερολίνο (4-6 Φεβρουαρίου) και την Anuga FoodTec στην Κολωνία (24-27 Μαρτίου), έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων από όλο τον κόσμο να ζήσουν εκ των έσω την εμπειρία της γνωριμίας με τις καινοτομίες των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Στο βήμα συνεδρίων
Σημειώνουμε τη συμμετοχή της Bizerba Hellas για τρίτη συνεχόμενη φορά στο σελφ σέρβις CEO Forum 2015 (17 Μαρτίου), όπου με την εισήγησή της επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, τις νέες τάσεις και τη χαρτογράφηση της εικόνας του στο κοντινό μέλλον. Κατά την εισήγηση, «η αγορά όπως την ξέραμε, δεν υπάρχει. Νέες αντιλήψεις, ιδέες και πρακτικές προτείνονται ως απάντηση στις έντονα διαφοροποιημένες ανάγκες της ζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό, η ζύγιση στο κατάστημα από κέντρο κόστους έχει γίνει παράγοντας προστιθέμενης αξίας». Ξεχωριστή σημασία για την εταιρεία είχε η συμμετοχή της στα συνέδρια που διοργανώνει η SingularLogic (Partners Events) κάθε χρόνο για τους συνεργάτες της, στα οποία τους παρουσιάζει τις νεότερες τεχνολογικές προτάσεις της και συζητά μαζί τους τις προοπτικές κοινής δράσης. Φέτος οι εν λόγω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα στις 20 και 24 Απριλίου αντίστοιχα. Η SingularLogic είναι στρατηγικός συνεργάτης της Bizerba Hellas. Με το λογισμικό της λειτούργησε το πρώτο ανοικτό ζυγιστικό σύστημα της αγοράς, το Bizerba ΚΗ-Class. Έκτοτε οι δύο εταιρείες έχουν υλοποιήσει επιτυχώς από κοινού δεκάδες έργα.