Ήδη από τις αρχές του νέου αιώνα δημοσιεύονταν ειδήσεις για τις επενδύσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στην κίνηση με υδρογόνο -πρόκειται για το πλέον άφθονο χημικό στοιχείο στο σύμπαν, που, όμως, στη Γη δεν υπάρχει ως αυτόνομο αέριο αλλά μόνο σε χημικές ενώσεις (νερό, βασικές ενώσεις άνθρακα, πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ).

Η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε στη δημιουργία αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν το υδρογόνο για την παραγωγή της απαιτούμενης για την κίνησή τους ενέργειας, ενώ παραμένει ως θέμα η διασπορά των σημείων ανεφοδιασμού. Ήδη αντλίες τοποθετούνται σε χώρες όπως η Δανία, ενώ πρόσφατα η Sainsbury’s ανακοίνωσε πως θα δοκιμάσει το καύσιμο στο κατάστημά της στο Hendon (βορειο-δυτικό Λονδίνο), εντός του 2014. Είναι η πρώτη φορά που ένα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστηρίξει τη νέα τεχνολογία, η οποία, όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ τα αυτοκίνητα που τη χρησιμοποιούν μπορούν να εξυπηρετούν ικανοποιητικά τους χρήστες τους.

Οι οδηγοί θα μπορούν να ανεφοδιάσουν το όχημά τους σε τρία λεπτά, και δεν θα θυσιάσουν τίποτε σε ταχύτητα και σε απόσταση που θα διανύσουν, σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το μόνο που αποδίδεται στο περιβάλλον από την καύση του υδρογόνου είναι νερό. Ο υπουργός Εμπορίου της χώρας ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο πως από την κυβέρνηση και τη βιομηχανία θα επενδυθούν 14 εκατ. ευρώ στην υποστήριξη της χρήσης της νέας τεχνολογίας στις μεταφορές, θέτοντας ως στόχο την επέκταση των σημείων ανεφοδιασμού, ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες που σκέφτονται να την υιοθετήσουν.