Η L’Oréal ανακοίνωσε τη νέα δέσμευσή της να μεταμορφώσει έως το 2020 το αποτύπωμά της αναφορικά με τη βιωσιμότητα και την επιτυχία της επιχειρηματικής της αποστολής.

 Η εταιρεία φιλοδοξεί να προσελκύσει ένα δισ. νέους πελάτες, ανταποκρινόμενη σε όλες τις διαφορετικέςανάγκες τους, μέσω της βελτίωσης όλων των κρίκων της αλυσίδας αξίας και μοιραζόμενη την ανάπτυξή της με την παγκόσμια κοινωνία. Με το πρόγραμμα Sharing Beauty With All, δεσμεύεται για καινοτομίες με περιβαλλοντικό ή κοινωνικό όφελος, για βιώσιμη παραγωγή, με μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος κατά 60 %, για βιώσιμη ζωή των καταναλωτών, και για βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της πρόσβασης όλον των εργαζόμενων του ομίλου σε κοινωνικά αγαθά (υγειονομική φροντίδα, κοινωνική προστασία η εκπαίδευση κλπ), αλλά και μέσω της συμμετοχής των στρατηγικών προμηθευτών της στο πρόγραμμα αξιολόγησης και επιλογής βάσει της κοινωνικής και της περιβαλλοντικής τους απόδοσης.

Η L’Oreal Hellas δεσμεύεται για 99% αξιοποίηση των αποβλήτων της, ενώ στηρίζει οικονομικά δύο εστίες φιλοξενίας 40 κοριτσιών, που έχουν βιώσει δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, και οι μάρκες της αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Επίσης, ενθαρρύνει τρεις νεαρές ερευνήτριες κατ’ έτος, μέσα από τα «Ελληνικά Βραβεία L’Oreal-Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη».