Η οικογένεια Χαλκιαδάκη ξεκίνησε την προσπάθεια γεφύρωσης της αγνής κρητικής διατροφής με την υπόλοιπη Ελλάδα, εγκαινιάζοντας δύο κρητικά παντοπωλεία στις 11 και 12 Οκτώβρη, στο Χαλάνδρι και στη Γλυφάδα, με την επωνυμία «Γεύσεις Κρήτης Χαλκιαδάκης», που προσφέρουν περισσότερα από 700 διαφορετικά αγνά προϊόντα από όλες τις περιοχές Κρήτης, σε τιμές σούπερ μάρκετ.

Οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στο σταμναγκάθι και τις μπανάνες Άρβης, τα καλιτσούνια, τα λουκάνικα και τα απάκια, που από νωρίς τους προσφέρονταν με παγωμένη τσικουδιά. Η ποικιλία σε γραβιέρες και αθοτύρους από όλη την Κρήτη, η στάκα και το ξύγαλο, όπως επίσης το θυμαρίσιο μέλι και το καλό κρασί, ενθουσίασαν άπαντες.

«Τα κρητικά παντοπωλεία,  εκτός από επιχείρηση. είναι μία γέφυρα που ενώνει επιθυμίες και αναζητήσεις, ενώνει τους ανθρώπους. Σε μικρές κοινωνίες, όπως της Κρήτης, δεν έχεις το δικαίωμα σε λάθη που σε κάνουν να ντρέπεσαι τον αδερφό και τον φίλο. Έτσι ξεκινάμε και στην Αθήνα. Για εμάς δεν υπάρχουν «καταναλωτές». Υπάρχουν φίλοι!». Αυτό είναι το μήνυμα της οικογένειας Χαλκιαδάκη.