Το πλήρως ανακαινισμένο δίκτυό της στην Αλβανία εγκαινίασε την 1η Νοεμβρίου η Μαρινόπουλος, που αριθμεί 19 καταστήματα εκ των οποίων 17 σούπερ μάρκετ και 2 υπέρ μάρκετ, με χώρους πωλήσεων συνολικής έκτασης περίπου 17.850τμ και συνολική επιφάνεια περίπου 24.500τμ.

Τα 16 καταστήματά της εδρεύουν στα Τίρανα και τα υπόλοιπα στις Durres, Fier και Vlora. Το δίκτυό της διακινεί 57.000 κωδικούς προϊόντων, απασχολεί 427 εργαζόμενους, ενώ συνεργάζεται με 237 προμηθευτές, πολλοί από τους οποίους είναι Έλληνες εξαγωγείς. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία επεκτάθηκε στην Αλβανία, εξαγοράζοντας, στις αρχές του έτους από τον όμιλο Delhaize τη θυγατρική Euromax, που αναπτύχθηκε στη χώρα το 2005. Ο όμιλος Μαρινόπουλος διαθέτει παρουσία, επίσης, στην Κύπρο με 16 καταστήματα, στη Βουλγαρία με 20, στη FYROM με ένα υπέρ μάρκετ, ενώ πρόκειται να επεκταθεί στη Σερβία. Αθροιστικά με το ελληνικό δίκτυό του ελέγχει συνολικά 779 σημεία πώλησης.
 
Εξάλλου, τη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της εταιρείας για Ελλάδα, Αλβανία και FYROM ανέλαβε ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, μέχρι πρότινος διευθυντής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας. Στις νέες διοικητικές ευθύνες του περιλαμβάνονται η διεύθυνση Συντονισμού υπέρ μάρκετ, σούπερ μάρκετ, Convenience Stores, Franchise, Supply Chain & Logistics, Ανάπτυξης Δικτύου, Ανθρώπινου Δυναμικού, IT, Δημοσίων Σχέσεων και Ασφαλείας.