Και οι δύο discounters έχουν προχωρήσει στην υιοθέτηση συστημάτων ασύρματων συναλλαγών (contanctless payment systems). H Lidl ολοκλήρωσε την υλοποίηση της εφαρμογής στα 580 καταστήματά της στις αρχές Αυγούστου, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο, καθώς και την υιοθέτηση αντίστοιχου συστήματος σε επιλεγμένα καταστήματά της, από την ανταγωνίστρια αλυσίδα Aldi.

Η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε στη Lidl τον Φεβρουάριο του 2013, ώστε να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των πελατών της για ευρύτερη επιλογή τρόπων πληρωμής. Παράλληλα, η ταχύτητα με την οποία εκτελείται η ασύρματη πληρωμή, προσφέρει πλεονεκτήματα όχι μόνο στους πελάτες αλλά και στο προσωπικό της αλυσίδας. Η Aldi δηλώνει την ίδια στιγμή πως μελετά το ενδεχόμενο υιοθέτησης του συστήματος σε όλα της τα καταστήματα.

Το σύστημα ασύρματων συναλλαγών έχει ήδη εφαρμοστεί στα καταστήματα αρκετών επιχειρήσεων λιανεμπορίου της χώρας (The Cooperative Group, Costcutter, M&S κά), όπου πραγματοποιούνται πάνω από 230.000 ασύρματες συναλλαγές ανά εβδομάδα. Πρόσφατη έρευνα της Visa αποκάλυψε πως οι ασύρματες συναλλαγές κατέγραψαν ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανερχόμενες σε σύνολο στα 5,3 εκατ. συναλλαγές αξίας 39 εκατ. λιρών Αγγλίας, με 22% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Οι ασύρματες συναλλαγές επιτρέπουν στους πελάτες να πραγματοποιήσουν την πληρωμή των αγορών τους κρατώντας απλώς την κάρτα τους ή το smartphone τους κοντά στον αναγνώστη της κάρτας. Μία στις τέσσερις κάρτες Visa στη χώρα είναι σήμερα contactless.