Περισσότερες από 20 θρακιώτικες ελληνικές εταιρείες παραγωγής τροφίμων υποστηρίζει η Μαρινόπουλος, μέσω του προγράμματος Καινοτομία Ελληνικού Προϊόντος, το οποίο, μετά τις Σέρρες, την Τρίπολη, το Βόλο, την Κρήτη και πρόσφατα την Κεντρική Μακεδονία, έκανε μια ακόμη «στάση» στη Β. Ελλάδα.

Στους 22 Θρακιώτες παραγωγούς δίνεται έτσι η ευκαιρία να προβάλλουν για ένα εξάμηνο, μέσω των 25 τοπικών καταστημάτων της Μαρινόπουλος (5 Carrefour, 14 Carrefour Μαρινόπουλος και 6 Franchise), 218 προϊόντα των επωνυμιών τους και 29 για διάθεση ως PL. Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα Καινοτομίας της εταιρείας έχουν ενταχθεί συνολικά 303 Έλληνες προμηθευτές. Στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα θα επεκταθεί στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, με σταθμούς την Καστοριά και τα Ιωάννινα.

Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία της, στο πλαίσιο της επέκτασης των συλλογών της PL προϊόντων, που αφορά την κατηγορία των γαλακτοκομικών και αναφέρεται στην προμήθεια παραδοσιακής πρόβειας και αγελαδινής γιαούρτης επωνυμίας Carrefour και παραγωγής ΕΒΟΛ. Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή των PL γιαουρτιών στο συνολικό όγκο πωλήσεων της σχετικής κατηγορίας στη Μαρινόπουλος ανήλθε το 2012 στο 32%, εμφανίζοντας αύξηση 7,2%, σε σχέση με το 2011.