Το πλιγούρι 3αλφα είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, ενώ περιέχει βιταμίνη Ε, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Προέρχεται από κόκκους σκληρού σιταριού, που έχουν κοπεί και επεξεργαστεί σε βραστό νερό, και θεωρείται απαραίτητο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Χορταίνει χωρίς να παχαίνει και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα και αλάτι. Το πλιγούρι 3αλφα προτείνεται ως προσθήκη για γαρνιτούρα στο κοκκινιστό, στο γιουβέτσι, στις σαλάτες, στους ντολμάδες, στις πίτες κά.