Ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος ολοκλήρωσε το περσινό επενδυτικό πρόγραμμά του, με τη λειτουργία 36 νέων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, 27 εταιρικών και 9 Franchise.

Τα 9 νέα εταιρικά καταστήματα στεγάζονται σε κτίρια που προηγουμένως στέγαζαν μονάδες της Ατλάντικ, των οποίων το προσωπικό (195 άτομα) η εταιρεία ενέταξε στο δυναμικό της, συμβάλλοντας στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων του και αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία των μελών του. Επίσης, ο όμιλος ανακαίνισε πέρυσι επτά καταστήματά του και μεταστέγασε τις λειτουργίες ενός. Σήμερα το δίκτυό του αριθμεί συνολικά 251 καταστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του, μετά την ένταξη 571 εργαζόμενων το 2011, τους 10.438 υπαλλήλους.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου συνεχίζεται φέτος, με πρώτο σταθμό του την εγκαινίαση ενός νέου εταιρικού καταστήματος στην Ξάνθη στις 2 Μαρτίου (οδός 28ης Οκτωβρίου και Τρ. Μιχαηλίδη), έκτασης 1.200 τμ, 6 ταμείων και 30μελούς προσωπικού. Στο πλαίσιο του προγράμματος επενδύσεων του ομίλου, που ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται αρκετά νέα καταστήματα, ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας, υλοποίηση σχεδίου επιθετικής πολιτικής τιμών και περαιτέρω ανάπτυξη της συλλογής των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Εξάλλου, η ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε ένα βραβείο Ανθρωπίνου Δυναμικού από την KPMG, στην κατηγορία «Διαχείριση Αλλαγών», για το πρόγραμμα που ανέπτυξε με την ονομασία «Διάχυση Αξιών». Κατά τη διάρκειά του (2010-2011) έγινε επαναπροσδιορισμός του οράματος και των αξιών της εταιρείας και διάχυσή του στο προσωπικό της. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του 15ου Συμποσίου Ανθρωπίνου Δυναμικού KPMG. Ακόμα, η εταιρεία απέσπασε το 1ο επιχειρηματικό βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» στις βραβεύσεις του επιχειρηματικού περιοδικού Χρήμα, κι ακόμα ένα στην τελετή των «Franchise Awards», που διοργανώθηκε από το περιοδικό Franchise Business, επίσης για τις πρωτοβουλίες της σε θέματα ΕΚΕ.