Η ΙΚΕΑ συμπληρώνει φέτος 7 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία που άνοιξε το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη το 2001, η ΙΚΕΑ, θέλοντας να ευχαριστήσει τους εργαζόμενούς της που υποστήριξαν του στόχους της από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, τους προσφέρει το 20% των πωλήσεων αυτής της ημέρας .

“Το όραμα του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, κ. Ingvar Kamprad”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, “είναι να κάνουμε την καθημερινή ζωή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων καλύτερη! Η υλοποίηση αυτού του οράματος στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους εργαζόμενους της εταιρείας, τους ανθρώπους αυτούς που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε εκατομμύρια πελάτες, στα εκατοντάδες καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis έχει θεσπίσει την 24η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Εργαζομένων της ΙΚΕΑ», θέλοντας να τιμήσει την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι, συνδυάζοντας τις διαφορετικές προσωπικότητες και εμπειρίες τους με την εξειδίκευσή τους, συνθέτουν ένα ανθρώπινο, ζεστό και φιλικό περιβάλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για όλους τους πελάτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ”.