Σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons, 7.000 νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νέων καταστημάτων που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του 2012.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να εγκαινιάσει κατά τη διάρκεια του 2012, περίπου 25 καταστήματα. Οι μισές περίπου από τις νέες θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από ανέργους, ενώ τα 3/4 θα προέρχονται από άτομα που θα ανήκουν στον πληθυσμό της περιοχής όπου θα λειτουργήσει το κάθε κατάστημα.

Περίπου 300 θέσεις εργασίας θα αφορούν σε προσωπικό που θα απασχοληθεί στο νέο περιφερειακό κέντρο διανομής της αλυσίδας στο Bridgewater, από το οποίο διανέμονται προϊόντα για τη νοτιο-δυτική και τη νότια Ουαλία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού της αλυσίδας, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες η αλυσίδα συνεχίζει να έχει φιλόδοξα πλάνα για το μέλλον και αυτό σημαίνει πως θα αναζητά το κατάλληλο προσωπικό για τη στελέχωση του δικτύου της. Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ανέφεραν αύξηση πωλήσεων 4,6% για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.