Γεμάτο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες ήταν το 6ο Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε το τριήμερο 14 – 16 Ιουνίου στο νησί της Αριάδνης. Συγκεκριμένα, Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους με τη Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ.

Στα cooking lessons που παρέδωσε ο γνωστός σεφ, Χρήστος Μπάρκας, σε καταπράσινο κτήμα στις Μέλανες με παραδοσιακό ξυλόφουρνο, πάνω στο κύμα, αλλά και μέσα σε ελαιώνες, πήραν μέρος διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, αλλά και πολιτικοί, οι οποίοι μαγείρεψαν νιόκι α λα μελαντσάνα, ριζότο μιλανέζ, φρούτι ντι μάρε, πακέρι α λα μπολονέζ, καρπάτσιο λαχανικών και πολλές ακόμη συνταγές, όλες με Γραβιέρα Νάξου.

Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία ετοίμασε κρύα ντοματόσουπα σερβιρισμένη με κριτσίνια και Γραβιέρα Νάξου. Επίσης, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μαγείρεψε πάνω στο κύμα στην παραλία της Πλάκας, μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο, γαύρο και, φυσικά, Γραβιέρα Νάξου.

Το Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου), ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και παράλληλα να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου. Το 6ο Food Experience Graviera Naxos διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter