Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων του κλάδου των τροφίμων-ποτών από όλο τον κόσμο και την παρουσίαση συνολικά 450 σχετικών ερευνητικών εργασιών από 50 χώρες θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων. Ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου είναι «Η προστασία του καταναλωτή μέσω της βελτίωσης των Διεργασιών των Τροφίμων και της Καινοτομίας στον πραγματικό κόσμο».rn

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διοργάνωση του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας Τροφίμων, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, σε συνεργασία με τα τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΤΕΙ Αθήνας και Λάρισας και την HELEXPO, με τίτλο “Η προστασία του καταναλωτή μέσω της βελτίωσης των Διεργασιών των Τροφίμων και της Καινοτομίας στον πραγματικό κόσμο”.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 και 11 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο “Νικ. Γερμανός”, παράλληλα με την Διεθνή έκθεση τροφίμων DETROP 2007. Στο πλαίσιό του έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν και να παρέμβουν κορυφαίοι επιστήμονες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, όπως οι κκ Tung-Ching Lee από τις ΗΠΑ, Michael Murcovic από την Αυστρία, Eduardo Dubinsky από την Αργεντινή, Jose Miguel Aguilera από την Χιλή, Yves Boisselier από το Βέλγιο, Patric Rollin από την Γαλλία, Renato Iori από την Ιταλία, Bernd Weinreich από την Γερμανία και John R. Piggott από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν περισσότερα από 50 κράτη και από τις πέντε ηπείρους, με 450 συνολικά ερευνητικές εργασίες, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε τρεις αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου “Νικ. Γερμανός”.