Μια από τις καλύτερες φάσεις στην ιστορία της περνά η ΕΥΣ. «Δηλώνει» κερδισμένη στη «μάχη» του τζίρου την περίοδο της καραντίνας, αυξάνει διαρκώς το μερίδιό της στην κλαδική αγορά, ανοίγει έναν νέο κύκλο ανακαινίσεων καταστημάτων, έχοντας ολοκληρώσει στα τέλη του 2019 μετά από μια τριετία σκληρής δουλειάς τις αναβαθμίσεις των 361 καταστημάτων άλλοτε της Μαρινόπουλος, και πλέον περνά στη φάση της επέκτασής της με νέα καταστήματα, επενδύοντας παράλληλα στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

O τζίρος της επιχείρησης από τις αρχές του έτους εξελίσσεται με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, οποίος μάλιστα κατά πληροφορίες υπερβαίνει αρκούντως το 20% στο πρώτο πεντάμηνο, ενόσω η μέση ανάπτυξη της αγοράς του κλάδου ήταν 10%-12%. Η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί ότι θα διατηρήσει τον υψηλό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ως τέλος του έτους, παρά τις προβλέψεις ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο η εικόνα της οργανωμένης λιανικής θα αλλάξει επιδεινούμενη.

Η έντονη ανάπτυξη της εταιρείας την περίοδο της καραντίνας αποδίδεται στο ότι, πρώτον, οι πωλήσεις των 37 υπέρ μάρκετ του δικτύου της εμφανίζουν ρυθμό ανάπτυξης 35% από την αρχή του χρόνου, δεδομένου ότι ο καταναλωτής για λόγους ασφαλείας έναντι της πανδημίας προτιμά τους πολύ μεγάλους χώρους πωλήσεων, δεύτερον, στο ίδιο πλαίσιο, η ζήτηση του τμήματος bazaar αναπτύχθηκε ταχύτατα την περίοδο του lockdown, καθώς ικανοποίησε ανάγκες οι οποίες ήταν αδύνατο να καλυφθούν αλλιώς, εφόσον τα ειδικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά και, τρίτον, στην πολιτική των χαμηλών τιμών, στην οποία έδωσε έμφαση η εταιρεία σε όλη την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Η ΕΥΣ, έχοντας ολοκληρώσει τις ανακαινίσεις στα καταστήματα του άλλοτε δικτύου της Μαρινόπουλος, όπως και της Κρόνος στην Πάτρα (σε αυτό οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις 45 ημέρων στο σύνολο του δικτύου), στρέφει πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον της στη επέκταση του δικτύου της με νέα καταστήματα και με ανακαινίσεις καταστημάτων του «μητρικού» δικτύου στην Αττική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στην περιοχή της Πάτρας, ειδικότερα στην περιοχή του Ρίου, πήρε το δρόμο της η δημιουργία ενός νέου μεγάλου σούπερ μάρκετ, έκτασης άνω των 2.000τμ στις υπό διαμόρφωση εγκαταστάσεις άλλοτε του εργοστασίου της Elite, ενώ ετοιμάζεται ακόμα ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας στη Σκιάθο. Η εταιρεία στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της σε περιοχές τις οποίες δεν καλύπτει επαρκώς το υφιστάμενο δίκτυό της και σε αυτές περιλαμβάνεται η νησιωτική Ελλάδα.

e-shop sklavenitis.gr μέσα στο δεύτερο εξάμηνο φέτος
Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, είναι γνωστό ότι εν μέσω πανδημίας η ΕΥΣ ενέτεινε τη δράση της, βασισμένη στην εξαγορά του caremarket.gr και στη συνεργασία της με το e-food.gr. Ο σχεδιασμός της προβλέπει το λανσάρισμα του e-shop sklavenitis.gr το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και τη λειτουργία δύο νέων dark stores στην Αττική (το πρώτο το απέκτησε με την εξαγορά του caremarket.gr). Στο πλάνο της για το 2021 είναι ένα ακόμη dark store, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, και η σταδιακή επέκταση του σχετικού project σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της ΕΥΣ εξελίσσονται με εντυπωσιακό ρυθμό. Σημειώνουμε ότι από τις αρχές του έτους η εταιρεία, προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του δικτύου της, όπως και την υποστήριξη των ψηφιακών πωλήσεων, προσέλαβε περί τους 2.000 εργαζόμενους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό του προσωπικού της στα 25.000 άτομα.

Σύμφωνα με παράγοντα της αγοράς, η διοίκηση της αλυσίδας αναζητά χώρο για τη συστέγαση των λειτουργιών των κεντρικών της αποθηκών, κατά προτίμηση στο Θριάσιο Πεδίο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του δικτύου της σε βάθος χρόνου, δηλαδή με πρόβλεψη για τη μελλοντική του επέκταση.