Η Waitrose αποφάσισε τη μείωση κατά 40% του αριθμού των αγοραστών της, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού The Grocer.

Στο τέλος Ιανουαρίου είχε ήδη δημοσιευθεί στο περιοδικό η φήμη πως η αλυσίδα είχε ξεκινήσει τη διερεύνηση αλλαγών στη λειτουργία του σχετικού τμήματος, στο πλαίσιο μιας νέας προσέγγισης που επιθυμεί να εφαρμόσει, ακολουθώντας τις νέες κατευθύνσεις του category management.

H Waitrose δηλώνει πως σχεδιάζει την καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων όσων προκύπτουν από τα μέλη του προγράμματος myWaitrose, και θεωρεί πως σε αυτό το πλαίσιο θα χρειάζεται κατά πολύ μειωμένο αριθμό στελεχών στο τμήμα αγορών, αλλά και σε άλλα τμήματα, όπως της ανάπτυξης νέων προϊόντων, που θα κεντρικοποιηθούν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του βρετανικού περιοδικού, η πλειονότητα των αγοραστών που θα πληγούν από αυτή την απόφαση είναι μεγάλης ηλικίας, με μερικούς από αυτούς να προσανατολίζονται στην αποχώρηση με πρόωρη συνταξιοδότηση.

«Μοιάζουμε όλο και πιο πολύ με την Tesco», ανέφερε στέλεχος της εταιρείας, τονίζοντας πως «αγοραστές μετατίθενται από θέσεις στις οποίες είχαν την ευθύνη αντικειμένων που γνώριζαν καλά σε θέσεις για τις οποίες δεν έχουν την κατάλληλη κατάρτιση. Χάνουμε ένα βασικό στοιχείο της διαφοροποίησής μας από άλλες αλυσίδες και αυτή η απόφαση το επιβεβαιώνει». Η αλυσίδα δεν σχολίασε το δημοσίευμα…