Μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, μετά από ένα μπαράζ πωλήσεων-μεταβιβάσεων καταστημάτων της σε τρίτους διάρκειας 35 ημερών, το δίκτυο της Ατλάντικ αριθμούσε συνολικά 88 καταστήματα. Ειδικότερα, η Ατλάντικ στις 6 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την πώληση δύο Ατλάντικ στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, σε Πέραμα και Βέλο Κορινθίας, η οποία στις 20 και 22 του μηνός έγινε κάτοχος τριών ακόμα Ατλάντικ, ενός δεύτερου στο Πέραμα, στο Δήλεσι Βοιωτίας και στο Βασιλικό Ευβοίας –σύνολο 5.

Στις 7 Δεκεμβρίου πωλήθηκε το Ατλάντικ της Νάουσας Πάρου στη Γ. Ζούμης ΑΕ για την κάλυψη οφειλών της εταιρείας. Τις ίδιες ημέρες πέρασε στα χέρια της Σκλαβενίτης το Ατλάντικ της οδού Μιχαήλ Βόδα 67 και λίγες ημέρες αργότερα τα Ατλάντικ Αγίας Βαρβάρας (Κερκύρας 30) και Ζωγράφου (Ούλαφ Πάλμε 24).

Στη Σκλαβενίτης, επίσης, πέρασαν στις 20 του μηνός το Ατλάντικ Αμπελοκήπων (Λαρίσης 20), στις 30 τα Ατλάντικ Νέας Σμύρνης (οδού Αιγαίου) και Ιλισίων (οδού Παπαδιαμαντοπούλου), στις 31 Δεκεμβρίου το κατάστημα Κορωπίου (οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου) και μετά την πρωτοχρονιά δύο ακόμα, στην Κυψέλη και τη Βάρη –σύνολο 9 μονάδες.

Στις 13 Δεκεμβρίου η εταιρεία πώλησε δύο ακόμα Ατλάντικ, Σύρου και Πάρου, στη Βιδάλης Μαρκετ, ενώ την επομένη ανακοίνωσε τη μεταβίβαση μίας μονάδας της στην Καισαριανή στη ΒΕΛΠΑΖ ΑΕ για την εξόφληση μέρους των χρεών της σε αυτήν. Στις 20 του μηνός η Market In απέκτησε ακόμα ένα Ατλάντικ, στα Άνω Πετράλωνα, και στις 7 Ιανουαρίου το έτερο Ατλάντικ της οδού Μιχαήλ Βόδα (αριθμός 197).

Την προ-παραμονή των Χριστουγέννων η Ατλάντικ ανακοίνωσε την πώληση έξι καταστημάτων της στη Μασούτης, όλων στην Ήπειρο –τριών στα Ιωάννινα, δύο στην Πρέβεζα και ενός στην Άρτα. Τις παραμονές της πρωτοχρονιάς στα χέρια της Μασούτης πέρασαν ακόμα τρία Ατλάντικ, σε Νάουσα, Λάρισα και Βόλο –σύνολο 9.

Επίσης, στις 29 Δεκεμβρίου η Ατλάντικ ανακοίνωσε την πώληση δύο καταστημάτων της στην Αφοί Παναγιωτόπουλοι, στην Πύλο και στη Μεγαλόπολη, και στις 30 του μήνα ενός ακόμα στην Προμηθευτική Τροφίμων, στο Νέο Ηράκλειο (οδού Στ. Καραγεώργη) -μετά την πώληση σε αυτήν του Ατλάντικ της οδού Μακ Μίλαν στα Άνω Πατήσια στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στις 4 Ιανουαρίου η AGK ΑΕΕ εξαγόρασε το Ατλάντικ στο Βαθύ Αυλίδας, ενώ η Alimenta Top αγόρασε το κατάστημα Εξαρχείων.

Εξάλλου, στα τέλη του Δεκεμβρίου η Ατλάντικ πούλησε το 53% της συμμετοχής της στη θυγατρική της-όμιλο αγορών Κυψέλη ΑΕ στους άλλους μετόχους της: το 37,50% στη Θανόπουλος ΑΕ και το 15,5% στην Τρόφιμα Δούκας ΑΕ. Η Ατλάντικ παραμένει συνεργαζόμενη εταιρεία της Κυψέλη ΑΕ, η οποία το 2010 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών. Στις 14/1 η ΑΒ Βασιλόπουλος ενοικίασε 2 καταστήματα 500 τμ, στα οποία στεγάζονταν προηγουμένως σούπερ μάρκετ της Ατλάντικ (Καισαριανή, Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως 143, Κορυδαλλός, Γρ. Λαμπράκη 102), κρατώντας το σύνολο του προσωπικού (43 άτομα).