Αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά στον ανταγωνισμό στο πεδίο των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι η ΕΥΣ, η οποία εντείνει την επενδυτική της δράση προς δύο κατευθύνσεις: Των υποδομών, τις οποίες ενισχύει σε αυτή τη φάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και του δικτύου πωλήσεων, το οποίο επεκτείνει πλέον και στην επαρχία. Πληροφορίες του «σελφ σέρβις» αναφέρουν ότι ήδη η εταιρεία δρομολογεί την οργάνωση ενός δεύτερου dark store στην Αθήνα, ειδικότερα στην Κηφισιά, όπου πρόσφατα απέκτησε ένα μεγάλο ακίνητο που πληροί τις σχετικές προδιαγραφές.

Η σχετική εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ώστε να καλύπτει τις ψηφιακές παραγγελίες των κατοίκων των βορείων προαστίων της Αθήνας. Σε δεύτερο αλλά όχι μακρινό χρόνο η αλυσίδα θα προχωρήσει σε μια νέα ανάλογη επένδυση στα νότια προάστια της πόλης, ώστε αμέσως μόλις λειτουργήσει, να καλύπτει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Πρόθεση της διοίκησης της ΕΥΣ είναι τα δύο προς κατασκευή dark stores να συμπληρώσουν την πρώτη αντίστοιχη δομή της, που βρίσκεται στην Πέτρου Ράλλη, ώστε οι τρεις εγκαταστάσεις να υποστηρίξουν αποτελεσματικά το Sklavenitis.gr, καλύπτοντας τις ανάγκες του ηλεκτρονικού πελατολογίου της στην πρωτεύουσα με όρους σύμπτυξης του χρόνου παράδοσης των παραγγελιών κάτω από τις τέσσερις ημέρες, που είναι σήμερα. Παράλληλα, η εταιρεία δημιουργεί ακόμη ένα dark store στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Πυλαίας, ώστε να στηρίξει αντίστοιχα τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της στη συμπρωτεύουσα.

Επίσης, η ΕΥΣ ανακοίνωσε ότι ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου το Sklavenitis.gr εξυπηρετεί και την Πάτρα, η οποία πλέον αποτελεί τον τρίτο σταθμό ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματός της μετά την Αττική και τη Λάρισα.

Το e-shop της εταιρείας διαθέτει 13.000 κωδικούς ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τιμές ίδιες με αυτές του φυσικού καταστήματος και δέχεται παραγγελίες όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας, πραγματοποιώντας παραδόσεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός της Κυριακής από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και παραδίδοντας δωρεάν τις παραγγελίες άνω των 30 ευρώ.

Όπως και στη Λάρισα, η εξυπηρέτηση και η προετοιμασία των ηλεκτρονικών παραγγελιών για την περιοχή της Πάτρας πραγματοποιείται μέσω του τοπικού hyper καταστήματος της αλυσίδας, στο οποίο αναπτυχθήκαν όλες οι σχετικές υποδομές για την υποστήριξη της νέας υπηρεσίας (εγκατάσταση συστήματος αποδοχής, προετοιμασίας και αποστολής online παραγγελιών). Η ενίσχυση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας και η επέκτασή του σε νέες πόλεις παραμένει βασικός πυλώνας του στρατηγικού σχεδιασμού της για τη διετία 2021-2022.

Επενδύσεις σε logistics-δίκτυο καταστημάτων
Σε ό,τι αφορά τους αποθηκευτικούς της χώρους, πρόσφατα η ΕΥΣ εξαγόρασε τις παλαιές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Εργοσκράπ στη Μάνδρα Αττικής, έκτασης 25.000τμ, όπου θα στεγαστεί το πέμπτο σε σειρά κέντρο διανομής της. Η λειτουργία του θα αλλάξει την κατανομή των προς διανομή προϊόντων μεταξύ των σχετικών εγκαταστάσεων. Σημειώνουμε ότι η νέα αυτή περιορισμένης έκτασης επένδυση στα logistics της ΕΥΣ αποτελεί ένδειξη ότι ο σχεδιασμός της για την απόκτηση ενός κέντρου διανομής, συνολικού εμβαδού άνω των 100.000τμ, παίρνει νέα παράταση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος.

Σχετικά με τις επενδύσεις της εταιρείας σε νέα καταστήματα, σημειώνουμε ότι φέτος έχει ήδη εγκαινιάσει τη λειτουργία τεσσάρων, στη Σκιάθο, τα Τρίκαλα, τη Σπάρτη και τα Γιαννιτσά. Παράλληλα, εξελίσσεται το πρόγραμμα ανακαινίσεων παλαιότερων καταστημάτων της εταιρείας, ειδικότερα των εμπορικών μονάδων του «μητρικού» δικτύου της στην Αθήνα.