Η KPMG διοργανώνει στις 20 και 21 Μαρτίου 2008, στο ξενοδοχείο Athens Imperial, το 2ο Συνέδριο στελεχών πωλήσεων. Το Συνέδριο απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη του χώρου των πωλήσεων, της εμπορικής διεύθυνσης, της εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και σε διευθυντές κλάδων και άλλα στελέχη που ασχολούνται με το ευρύτερο αντικείμενο των πωλήσεων. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του κλάδου, ο Dr. Tony Alessandra, κορυφαίος σε θέματα στρατηγικής πωλήσεων και ο David Mattson, Διευθύνων Σύμβουλος, Sandler Training Inc, που τα τελευταία 30 χρόνια προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα πωλήσεων σε όλον τον κόσμο και θεωρείται η κορυφαία εκπαιδευτική εταιρεία σε θέματα management στην Αμερική.

‘Οπως μας ενημερώνει η KPMG, “ο Dr. Tony Alessandra είναι επιτυχημένος σύμβουλος, συγγραφέας, ομιλητής και επιχειρηματίας. ‘Οπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, βοηθάει τις εταιρείες να επικρατήσουν στην αγορά τους και να υπερισχύσουν του ανταγωνισμού τους. Η προσέγγισή του στις πωλήσεις είναι απόλυτα πρακτική και εφαρμόσιμη, καθώς βασίζεται και στις προσωπικές του εμπειρίες ως επιχειρηματία επιτυχημένων εταιρειών. Είναι πρόεδρος των εταιρειών ΑssessmentBusinessCenter.com, η οποία προσφέρει διαδικτυακές αξιολογήσεις 360 μοιρών και BrainX.com, η οποία καινοτόμησε δημιουργώντας το πρώτο Online Learning Mastery System™. Είναι, τέλος, ιδρυτής του Platinum Rule Group, του ομίλου που παρέχει εταιρική επιμόρφωση στελεχών και συμβουλευτικές υπηρεσίες που βασίζονται στο “The Platinum Rule®”.

‘Εχει γράψει 14 βιβλία, μερικά από τα οποία είναι το “Charisma”, “The Platinum Rule”, “Collaborative Selling” και “Communicating at Work”. Τα βιβλία του είναι μεταφρασμένα σε 17 γλώσσες. ‘Εχει χαρακτηριστεί από το Meetings & Conventions Magazine ως «ένας από τους πιο χαρισματικούς ομιλητές των ΗΠΑ». Ο Dr. Alessandra βρίσκεται στη λίστα του Speakers Hall of Fame από το 1985 και είναι μέλος του Speakers Roundtable, μίας ομάδας που απαρτίζεται από 20 κορυφαίους επαγγελματίες ομιλητές παγκοσμίως. Διαθέτει πτυχίο ΜBΑ από το Πανεπιστήμιο του Connecticut και διδακτορικό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, από το Georgia State University.

O David Mattson είναι διακεκριμένος εκπαιδευτής και σύμβουλος επιχειρήσεων σε διεθνείς οργανισμούς από το 1986. ‘Εχει ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία σε θέματα πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών, στρατηγικού σχεδιασμού, ανάπτυξης ομάδων και ικανοτήτων επικοινωνίας. ‘Εχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών σε εταιρείες, όπως Coca-Cola, Daimler Chrysler, Texas Instruments, Cap Gemini, Zeiss Optical, Minolta Business Solutions, κά. ‘Εχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε μεγάλες εφημερίδες, όπως η Wall Street Journal. Είναι ο συγγραφέας του εγχειριδίου “Magical People Skills” που αποτελεί τον κορμό για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Επικοινωνίας» της Sandler. Είναι, τέλος, ένας από τους ανθρώπους που ανέπτυξαν και συνεχίζουν να επικαιροποιούν συστηματικά τα φημισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πωλήσεων του Ινστιτούτου Sandler”.

Χορηγοί του 2ου Συνεδρίου στελεχών πωλήσεων είναι οι εταιρείες: Sandler Training και Scotwork. Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ΕΛΤΑ, Masterlease, Μ-Data και Sarantis. Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου έίναι η εφημερίδα Καθημερινή, ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84, οι εκδόσεις μας, Retail Technology και σελφ σέρβις, καθώς και τα περιοδικά Ασφαλιστική Αγορά, Επιστημονικό Μάρκετινγκ, Sales Management, Supply Chain & Logistics και η διαδικτυακή πύλη χρηματοοικονομικής ενημέρωσης www.capital.gr.