Με τον πληθωρισμό να έχει αποκλιμακωθεί μερικώς, αλλά να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, οι ανατιμήσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ επιμένουν, αν και με μικρότερη ένταση. Οι προμηθευτές του κλάδου συνεχίζουν να κοινοποιούν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ νέους ανατιμημένους τιμοκαταλόγους, με μεταβολές που εξακολουθούν να κυμαίνονται κατά πολύ υψηλότερα του πληθωρισμού της οικονομίας, ωστόσο αριθμητικά έχουν μειωθεί αισθητά. Παράλληλα, άλλαξαν και δύο από τις Κυριακές κατά τις οποίες το εμπόριο ήδη παρέμεινε ανοιχτό.

Ειδικότερα, το νέο καθεστώς προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου αντί για την πρώτη Κυριακή του ιδίου μήνα και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων αντί για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Προβλέπει επίσης την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων πέραν της 21:00 και συγκεκριμένα τη δυνατότητα λειτουργίας στη διάρκεια της νύχτας έως τις 06:00 το πρωί, έπειτα από πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου προς τον δήμο, ο οποίος λαμβάνει τη σχετική απόφαση.

Οι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ αντέδρασαν έντονα, υπογραμμίζοντας ότι δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο της μεταφοράς της Κυριακής του Μαΐου στις χειμερινές εκπτώσεις, όπως και τον λόγο που «το υφιστάμενο επιτυχημένο και αποτελεσματικό σύστημα λήψης απόφασης για τη διεύρυνση του ωραρίου πέρα από τις 21:00 τροποποιείται και η αρμοδιότητα μεταφέρεται στους δημάρχους από τα περιφερειακά συμβούλια (που είχαν και υπό μία έννοια εξακολουθούν να έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, καθώς η διάταξη δεν έχει καταργηθεί –άρθρο 186, περ. ΙΙΔ’, παρ. 10)». Ιδιαίτερα αρνητικά αξιολογούν τη ρητή αναφορά της δυνατότητας που έχουν πλέον οι δήμαρχοι να επεκτείνουν το εθνικό πλαίσιο μέχρι τις 6:00 το πρωί, ώρα έναρξης του ωραρίου της επόμενης ημέρας, «δίνοντάς τους ουσιαστικά τη δυνατότητα για ωράριο είκοσι-τεσσάρων ωρών και επτά ημερών την εβδομάδα». Υπογραμμίζουν δε ότι μέχρι σήμερα τα περιφερειακά συμβούλια έδιναν στους εμπορικούς συλλόγους το δικαίωμα να πραγματοποιούν «λευκές νύχτες» (αναφέρονται ως λόγος στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας) μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και οι εμπορικοί σύλλογοι ήταν ικανοποιημένοι με τη διεύρυνση αυτή του ωραρίου.

Οι ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ επισημαίνουν δύο λόγους για τη θέση τους αυτή. Πρώτον, ότι υπάρχει ο φόβος πολλοί τοπικοί δήμαρχοι να επιδιώξουν τη δημιουργία «ειδικών» εμπορικών συλλόγων, με μόνο σκοπό να προτείνουν διευρύνσεις του ωραρίου. Δεύτερον, ακόμα και εάν η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και στα εισοδήματα των νοικοκυριών βελτιωθεί, η λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων επιφυλάσσει αφενός τη βιολογική εξάντληση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων σε αυτές και αφετέρου τη μεταφορά τζίρου και εισοδήματος από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι το μέτρο θεωρείται απίθανο να το ακολουθήσει η αγορά των σούπερ μάρκετ. Ήδη ο κλάδος, αν και είχε τη δυνατότητα, δεν λειτούργησε τα καταστήματά του τις επτά Κυριακές του χρόνου κατά τις οποίες τα μαγαζιά λειτουργούν, καθότι αξιολογήθηκε ότι η κυριακάτικη λειτουργία πέραν του ότι διογκώνει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων επί της ουσίας δεν αυξάνει τον τζίρο των σούπερ μάρκετ, αφού ο υφιστάμενος τζίρος τους απλώς μοιράζεται σε επτά αντί έξι ημέρες.

Διαμάχη για το αρνί και το κατσίκι
Προ της πασχαλινής περιόδου ξέσπασε διαμάχη μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και κρεοπωλών-κτηνοτρόφων από την άλλη, καθώς ο υπουργός, που είχε δεσμευθεί ότι δεν θα περιλαμβανόταν το αρνί και το κατσίκι στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», τελικά έπραξε το αντίθετο. Έτσι, οι κρεοπώλες θα υποχρεωθούν να μειώσουν τις τιμές τους περί τα 10 ευρώ το κιλό έναντι 13-14 ευρώ, που είχαν σκοπό να το διαθέσουν. Ο υπουργός καταγγέλλεται από τους μεν κρεοπώλες ότι έτσι προσφέρει απροσχημάτιστα τον τζίρο τους στα σούπερ μάρκετ, από τους δε κτηνοτρόφους ότι τους ωθεί στην καταστροφή, αφού δεν καλύπτονται οι αυξήσεις του παραγωγικού τους κόστους, ενόσω ενθαρρύνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο οι εισαγωγές αμνοεριφίων.