Η SIAL, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις τροφίμων και ποτών θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Parc d’ Expositions de Paris Nord Villepinte στο Παρίσι. Σε χώρο 215.000 τμ αναμένεται να δώσουν το “παρών” 5.500 εκθέτες από 100 χώρες.

Σε ειδική συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου στην Αθήνα, η κα Adeline Vancauwelaert, διευθύντρια της έκθεσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ελληνική συμμετοχή. Το 2006 η χώρα μας κατέλαβε την έκτη θέση σε αριθμό εκθετών με 177 συμμετοχές και τη18η θέση από πλευράς επισκεψιμότητας. Για το 2008 οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.

Διοργανωτές των περιπτέρων των ελληνικών συμμετοχών είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και η εταιρεία Promosolution. Επίσης, φέτος στον κατάλογο των Ελλήνων εκθετών προστίθενται 3 νέες συμμετοχές, της βιομηχανίας κονσερβών Pelekan, της Mediterranean Brands, στον τομέα των ντελικατέσεν, και της εταιρείας Stedana, στα βιολογικά τρόφιμα.

Η επιτυχημένη πορεία της SIAL από τότε που ξεκίνησε (1964) ώθησε φέτος τους διοργανωτές να δημιουργήσουν ένα επιπλέον επίπεδο, το Νο 7, όπου θα παρουσιαστούν προϊόντα, όπως κρασιά, εκλεκτά εδέσματα-ντελικατέσεν, βιολογικά προϊόντα και διαιτητικά προϊόντα-συμπληρώματα διατροφής. Ειδικά για τον τομέα του κρασιού, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα 3/4 του εκθεσιακού χώρου στο επίπεδο 7 έχουν ήδη καταληφθεί από εκθέτες που προέρχονται από Γαλλία, Ισπανία, Βραζιλία και φυσικά από Ελλάδα.

Τέλος, ταυτόχρονα με τη SIAL, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο και το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η έκθεση In-Food για τα Ενδιάμεσα Διατροφικά Προϊόντα (PAI). Η ταυτόχρονη διεξαγωγή της In-Food με τη SIAL κρίθηκε επιβεβλημένη από τους διοργανωτές μετά την τελευταία In Food του 2007 που συγκέντρωσε 2.570 επισκέπτες.