Τα μεγαλύτερα μερίδια PL υγρών απορρυπαντικών πιάτων για πλύσιμο στο χέρι σε όγκο και αξία σημειώνονται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (29,1% σε όγκο και 14,5% σε αξία), και στα υπέρ μάρκετ (26,6% σε όγκο και 12,5% σε αξία). Τα μερίδια αυτά αφορούν στην εβδομάδα από 17-23/8/2009. Συνολικά, οι πωλήσεις PL υγρών απορρυπαντικών πιάτων για πλύσιμο στο χέρι, κατά την εβδομάδα μέτρησης, ήταν 385,35 χιλ. λίτρα και 680,18 χιλ. ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Στην πρώτη θέση, με μικρή διαφορά από την Αθήνα, έρχεται η Κεντρική Ελλάδα από άποψη μεριδίων PL υγρών απορρυπαντικών πιάτων για πλύσιμο στο χέρι σε όγκο. Συγκεκριμένα, τα μερίδια της Κεντρικής Ελλάδας είναι 27,9% σε όγκο πωλήσεων και 13,1% σε αξία, ενώ της Αθήνας 27,4% σε όγκο και 13,3% σε αξία (η Αθήνα περνά στην πρώτη θέση στις πωλήσεις σε αξία). Την εβδομάδα από 17-23/8/2009, το μερίδιο πανελλαδικά των PL υγρών απορρυπαντικών πιάτων για πλύσιμο στο χέρι, σε σχέση με το σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας, ήταν 24,7% σε όγκο και 12% σε αξία.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanner, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.