Τα μεγαλύτερα μερίδια παγωτού PL σε όγκο και αξία σημειώνονται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ (47% και 23,5% αντίστοιχα), ενώ ακολουθούν τα υπέρ μάρκετ με 45,7% σε όγκο και 20,8% σε αξία. Τα μερίδια αυτά αφορούν στην εβδομάδα από 4-10/5/2009. Συνολικά, οι πωλήσεις των παγωτών PL, κατά την εβδομάδα μέτρησης, ήταν 215,29 χιλ. λίτρα και 1,23 εκατ. ευρώ.

Γεωγραφική κατανομή μεριδίων

Στην πρώτη θέση, από άποψη μεριδίων παγωτού PL σε όγκο, βρίσκονται με ελάχιστη διαφορά η Κρήτη και η Κεντρική Ελλάδα με 47,2% και 46,3% αντίστοιχα. Τα μικρότερα μερίδια σε όγκο και αξία σημειώνονται στην Πελοπόννησο (37% και 16,4%  αντίστοιχα). Την εβδομάδα από 4-10/5/2009 το μερίδιο πανελλαδικά των πωλήσεων παγωτού PL, σε σχέση με το σύνολο των πωλήσεων της κατηγορίας, ήταν 40,7% σε όγκο και 18,6% σε αξία.

Ταυτότητα έρευνας

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την IRI Hellas AEE στο σύνολο των τυποποιημένων καταναλωτικών προϊόντων που πωλούνται μέσω των σούπερ μάρκετ. Από αντιπροσωπευτικό δείγμα 323 καταστημάτων, προερχόμενο από 35 και πλέον λιανεμπορικές αλυσίδες όλων των μεγεθών, λαμβάνονται στοιχεία πωλήσεων scanners, τα οποία με την κατάλληλη στατιστική προβολή καλύπτουν όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ.

Τα στοιχεία αυτά παραχωρούνται κατ’ αποκλειστικότητα στο greekretail.gr από την IRI Hellas ΑΕΕ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των ανωτέρω χωρίς την έγγραφη άδεια της IRI Hellas ΑΕΕ, της οποίας αποτελούν ιδιοκτησία.